Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff: Hamiltont sokszor igazságtalanul kérdőjelezik meg

2022.01.26. 07:52

Toto Wolff nem gondolja, hogy Lewis Hamilton problémát fog csinálni abból, ha kikap George Russelltől, és szerinte nem baj, ha mindkét pilótájuk szélvészgyors lesz.

Nem hasonlítaná Alain Prost és Ayrton Senna ikonikus párharcához Lewis Hamilton és Max Verstappen tavalyi ütközetét Toto Wolff. A Mercedes csapatfőnöke a hétszeres világbajnok újdonsült csapattársa kapcsán még elmondta, nem számít belháborúra, mert Hamiltont szerinte tévesen ítélik meg, és egy kicsit a Ferrarinak is odaszúrt.

Prost és Senna rivalizálása más volt Wolff szerintForrás: AFP

Alighanem Prost és Senna éveken át tartó, az 1989-es és 1990-es Japán Nagydíjon történt ütközésekben kicsúcsosodó párharca óta nem volt annyira ellentmondásos rivalizálás a pályán a Forma-1-ben, mint a tavalyi párharc Hamilton és Verstappen között, Wolff azonban úgy véli, a Mercedes és a Red Bull pilótája „teljesen mások", mint a néhai háromszoros, illetve négyszeres világbajnok.

„Max szélvészgyors, de még nincs meg a tapasztalata, Lewis pedig a képességei csúcsán van. Külön ligában versenyeztek, olykor 40-45 másodperces előnyben a harmadikkal szemben" – nyilatkozta az osztrák az Auto Motor und Sportnak.

Wolff reményei szerint a Mercedesnél az idei évtől Hamilton csapattársaként vezető George Russell személyében hasonlóan gyors pilótájuk lesz. Azt kívánnám, hogy bárcsak két szélvészgyors pilótánk harcolna a győzelemért. Ha nem így lesz, akkor arra lesz szükségünk, hogy a pilótáink visszatereljék az autónkat a győzelmi ösvényre" – felelte arra a kérdésre, hogy nehezebb lesz-e kordában tartani a két versenyző rivalizálását, mint Hamilton és Valtteri Bottas esetében.

Amikor megkérdezték tőle, hogy Hamilton nem fogja-e nehezen viselni, ha Russell legyőzi őt, Wolff a tavalyi abu-dzabi versenyt hozta fel példaként arra, hogy Hamilton egyáltalán nem rest elismerni, ha valaki jobb volt nála. Lewis tetteit sokszor igazságtalanul kérdőjelezik meg. Még az Abu-Dzabiban történtek után is azonnal gratulált Maxnak.Ő csak egyetlen dolgot akar: igazságos küzdelmet a pályán, és mi ezzel is fogunk szolgálni."

Russell akár meg is izzaszthatja Hamiltont az idénForrás: AFP/John Thys

Wolffot arról is faggatták, hogy miben látja a különbséget a Mercedes és a Red Bull csapata között. „Nehéz megítélnem, hogy milyen a Red Bull belülről. A mi erősségünk a hozzáállásunk és azok az értékek, amelyekhez mindig ragaszkodunk. Talán gyorsabban és jobban tudjuk megoldani a problémákat, mert mindig azzal a hozzáállással közelítjük meg azokat, hogy mit csináltunk rosszul."

A Mercedest a hibrid érában eddig csak a Ferrari tudta némileg megszorítani, ám a szezon végéig tartó csatára csak a Red Bull késztette őket. Wolff szavaiból pedig egyértelműen kiderült, hogy melyiküket tartotta keményebb ellenfélnek.

„A Ferrari ereje a motorban rejlett. Tudtuk, hogy le tudjuk győzni őket, ha kompenzálni tudjuk az egyenesbeli lemaradást – utalt a maranellóiak végül szabálytalannak talált, 2018-ban és 2019-ben használt erőforrására. – Valamint a Ferrari többet is hibázott. A Red Bull esetében nyílt volt a küzdelem. Mint amikor két bokszoló felváltva viszi be az ütéseket."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK