Vágólapra másolva!
A Ferrari lesz az, amely az idén először lép pályára az F1-es csapatok közül, jóllehet, a maranellóiak ezt még nem az idei autójukkal teszik.

Mondhatni már szokásossá váló év eleji tesztjével indítja a szezon előtti előkészületeket a Scuderia Ferrari, jelentette be közleményben a maranellói istálló. A ráhangolódás és a visszaszokás jegyében mindkét versenyző, valamint Robert Svarcman tesztpilóta is volán mögé ül.

A Ferrarinál korán kezdik az évet Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„A Scuderia Ferrari először lép pályára 2022-ben ezen a héten Fioranóban, jóllehet, ez nem az idei világbajnoki kihívó meglepő debütálása lesz" – olvasható a csapat közleményében, amely kitért arra, hogy a 674-es kódnév alatt futó idei autó előkészületei továbbra is zajlanak, és majd február 17-én mutatják be azt.

Az ezen a héten keddtől péntekig tartó tesztsorozat ezzel szemben a versenyzőknek és a csapattagoknak biztosít lehetőséget arra, hogy újra felvegyék a ritmust, hiszen a tavalyi Abu-dzabi Nagydíj utáni teszt óta nem dolgoztak ilyen környezetben.

Kedden a tesztpilótává az idei szezontól kinevezett Svarcman kezd, majd a tavalyi Forma-2-es szezont a második helyen záró orosz pilótát szerdán Charles Leclerc követi, csütörtökön pedig Carlos Sainz is autóba ül a csapat fioranói tesztpályáján. Pénteken ismét Svarcmanon lesz a sor, hogy vezesse a tavalyi SF21-es autót.

Svarcman is vezetni fog Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Érdekesség, hogy eddig a csapatok csak két évesnél régebbi autóval tesztelhettek korlátlanul, de mivel az idén gyökeresen megváltoztak a szabályok, semmilyen előnybe nem kerül az, aki a tavalyi autójával köröz. A Ferrari pilótáinak az egyetlen előnye az lesz, hogy nyugodt körülmények között szokhatnak vissza egy F1-es autó tempójához, és az idei kocsival már nem kell ezzel foglalkozniuk.

A 2022-es autót először február 22-én, a barcelonai tesztelés első napja előtt viszik majd pályára forgatási nap keretében a katalán aszfaltcsíkon.