Vágólapra másolva!
Nem aggódott Dietrich Mateschitz, a Red Bull Forma-1-es istállójának tulajdonosa amiatt, hogy a tavalyi világbajnoki cím megnyerésének módja kisebbítené az érdemeiket. Christian Horner szerint hosszú távon az ilyen dolgok amúgy is kiegyenlítődnek.

Noha világbajnok lett, némileg Max Verstappen és a Red Bull győzelmét is beárnyékolta az, ahogyan a holland pilóta legyőzte Lewis Hamiltont a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon. A sikert Michael Masi versenyigazgató ellentmondásos döntései után megszerző istálló tulajdonosa ugyanakkor nem aggódott emiatt, árulta el Christian Horner csapatfőnök.

Mateschitz nem bánta, hogy csapata úgy nyert, ahogy Forrás: GEPA Pictures/Christian Walgram

Dietrich Mateschitz Red Bull-vezérről van szó természetesen, aki Horner szerint úgy vélte, bőven elég balszerencse érte a csapatát a tavalyi szezon során ahhoz, hogy ne kelljen azzal foglalkozniuk, hogy a vb-cím megszerzésének módja beárnyékolja a győzelmüket.

„Nem – felelte Horner a RacingNews365-nek arra a kérdésre, hogy dühös volt-e Mateschitz amiatt, hogy a szezonzáró körüli vita, a Mercedes óvásai, majd az FIA által kezdeményezett vizsgálat rossz fényt vet Verstappen győzelmére. – Szerintem annyi vita volt az év során, és szerintem annyi balszerencse ért minket, hogy ezek a dolgok kiegyenlítik egymást. Úgy érezte, hogy Max nagyon megérdemelte a címet. Nagyon büszke volt arra, amit tett, és amit a csapat elért."

„Annyira elképesztő év volt. Valószínűleg az elmúlt 30 év legszorosabb szezonja, és hogy a Red Bull, Max és a Honda győzött...

– folytatta a fejtegetést Horner. – Max az összes versenykör több mint 50 százalékát az élen töltötte. Többet, mint a többiek összesen. Több pole-ja, több futamgyőzelme volt, úgyhogy teljesen megérdemelt a világbajnoki címe."

Verstappen az utolsó előtti körben kapta meg az esélyt Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Verstappen az idén tovább fejlődne

Annak ellenére, hogy tavaly tíz futamot nyert és megszerezte pályafutása első világbajnoki címét, Verstappen nem dől hátra, és nem érzi úgy, hogy saját teljesítményén ne tudna javítani az idén. Persze nem nagy dolgokra kell gondolni.

– nyilatkozta a CarNextnek. – Nem arról van szó, hogy ebben vagy abban nagy mértékben tudok fejlődni, hanem apróságokról, vagy hogy miként lehet egy kicsi nagyobb ráhatásom a hétvégékre, miként készülhetek fel jobban, miként érthetem meg jobban a gumikat, vagy az autó egyensúlyát az időmérőre vagy a versenyre. Ilyen dolgok."

„A gumik megint másak lesznek, úgyhogy azokat is meg kell tanulni, emellett pedig az ember mindig vizsgálja, hogy mit érthet meg jobban vagy tanulhat a múltbeli tapasztalataiból."