Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője a Dolomitokban készül az új idényre, az erőnléti programjába bekerült a jégmászás és a sífutás is. Forma-1-es versenyzőktől ritkán látni hasonló extrém sportos kalandokat.

Míg a legtöbb versenyző hagyományos körülmények között végzi a fizikai felkészülést az új szezonra, Charles Leclerc igen sajátos, mondhatni veszélyes módját választotta, vagy választotta neki az edzője az erőnlét építésére. A Ferrari versenyzője a héten a közösségi médiában villantott fel részleteket a programjából,

amelynek része volt a jégmászás is a Dolomitokban.

A pilóták szerződése általában tiltja az extrém sportokat a sérülésveszély miatt, ezek alól ritkán kapnak felmentést. A becslések szerint idén 12 millió dollárt kereső Leclerc és stábja a csapattal vélhetően alaposan egyeztette a menetrendet és megtett minden szükséges óvintézkedést, így a versenyző többek közt az Instagram-oldalán avatott be az F1-es mezőny körében ritkaságnak számító programjába.

„Ma kicsit más az edzés" – írta a jégmászásról, de a többi bejegyzésében látszik, hogy például sífutást vagy sígyaloglást is beiktattak az edzőjével, Andrea Ferrarival (akinek a nevén kívül nincs kapcsolata a legendás istálló alapítójával). Hozzátette, az edzőtábor a végénél jár, vagyis nemsokára ismét a gyárban és kevésbé varázslatos környezetben folytatja a felkészülést a 2022-es szezonra.

Az új mozgásformák és ingerek beiktatása a tréningjébe biztos segített a monotónia elkerülésében, a magaslati levegőn sportolás pedig szintén fokozhatta az edzés hatékonyságát.

A közösségi médiában a mezőny kevés tagja számolt be az erőnléti tréningekről, de amint a világbajnoki címvédő Max Verstappen fenti videóján is látszik, ők a hagyományos utat követték.