Távozott az F1 vezetéséből a nő, aki közelebb hozta a szurkolókhoz a sportágat

Forma-1, Osztrák Nagydíj, holland szurkolók, szurkolók, mezőny, F1 logo
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 04: The drivers wave to the crowd from the drivers parade during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 04, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Távozott a Forma-1 vezetéséből az a személy, akit 2017-ben a sportág jogtulajdonosává váló Liberty Media az elsők között nevezett ki azért, hogy átformálják az F1-et. Ellie Norman úgy érzi, az ő feladatai öt év után véget értek, és itt az ideje új kihívás után néznie.

Miután a Liberty Media 2017 januárjában átvette a Forma-1 irányítását, lépésenként elkezdte átformálni a sportágat. Az egyik, Bernie Ecclestone idejében igencsak elhanyagolt terület a marketing volt, az F1 sok fronton kissé mintha a kőkorban ragadt volna. Többek között ennek javítására és a szurkolók felé történő nyitásra hozta a sportágba az egyébént maga is motorsport-őrült Ellie Normant a Liberty 2017 júniusában, az elmúlt közel öt évben pedig látványos változások mentek végbe.

Ellie Norman és Ross Brawn, az F1 sportért felelős igazgatója

„Az elmúlt öt évben Ellie vezetésével a marketingcsapat élén újrabrandeltük a Forma-1-et és modernizáltuk a megközelítését a szurkolók bevonásához, ami a szurkolótáborunk nagy növekedéséhez vezetett világszerte” – köszönte meg Norman munkáját Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója.

„Ez idő alatt az F1 globális márkává vált a közösségi médiában, a digitális tartalmak terén és a partneri együttműködésekben, az F1 TV-feliratkozásokkal és prémium vendéglátóipari szolgáltatásaival robousztus, közvetlenül a fogyasztókat megszólító üzletágat épített ki, és létrehozott egy szurkolói adatbázist és vásárlói kapcsolatokat menedzselő programot, hogy a szurkolóra mint értékre koncentráljon. Meg szeretnék köszönni Ellie-nek mindent, amit tett, és minden jót kívánok neki élete következő, izgalmas fejezetéhez."

Carey, Domenicali és Norman 2020-ban Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Norman Domencialinak és elődjének, Chase Carey-nek is köszönetet mondott „Teljesítettem a céljaimat a Forma-1-ben, itt az ideje a következő kihívásnak. Megtiszteltetés és nagy kiváltság volt részese lenni annak a vezetésnek, amely átformálja ezt a világszínvonalú, egyedülálló sportágat azzá a modern sport- és szórakoztató vállalattá, ami ma. Élveztem a kihívást, amit a csapat és az üzlet nulláról történő felépítése jelentett" – búcsúzott, azt viszont nem árulta el, hogy mi az a bizonyos következő kihívás.