Társoldalunk:
Hírlevél

Kifakadt az Alpine távozó világbajnoka, szerinte nem tisztelték őt

2022.01.18. 08:33

Alain Prost megerősítette, hogy elhagyja az Alpine-t, miután személyes okokból nem hosszabbított szerződést. A négyszeres világbajnoknak rosszulesett, hogy a tervezettnél korábban kiszivárgott a hír.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, Alain Prost elhagyja az Alpine-t. Az ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatóként tevékenykedő francia expilóta távozását nem a csapat jelentette be, hanem az Autosport számolt be róla, ám nem sokkal később az érintett is megerősítette a hírt. 

Prostnak nem esett jól, hogy a tervezettnél hamarabb napvilágra került a távozásáról szóló hírForrás: AFP/Miguel Medina

A 66 éves egykori versenyző egy Instagram-bejegyzésben számolt be a fejleményekről. Ugyanakkor írásában kiemelte, hogy nagyon nem tetszik neki, hogy a sajtón keresztül kiszivárgott a hír, ugyanakkor arra nem tért ki, hogy az információról beszámoló újságíróra haragszik, vagy arra a csapattagra, akitől származott az értesülés.

Nagyon csalódott vagyok amiatt, ahogyan a hír napvilágra került – fogalmazott a négyszeres világbajnok. – Úgy egyeztünk meg, hogy az Alpine-nal közösen fogjuk bejelenteni. Sajnálom, de ez tiszteletlenség!”

A sajtóban ugyancsak megjelent, hogy Prost és a csapat útjai azért válnak el, mert Laurent Rossi márkaigazgató nem hosszabbította meg a szerződését. Az érintett azonban cáfolta mindezt, és kijelentette, hogy saját döntése volt a távozás.

Egy személyes kapcsolat miatt utasítottam vissza az ajánlatot, amit Abu-Dzabiban kaptam a 2022-es idényre, és igazam volt! – fogalmazott. – Az enstone-i és a viryi csapatnak pedig üzenem, hogy hiányozni fogtok.” 

Prost nem fogadta el a hosszabbítási ajánlatotForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

Nem igaz, hogy Briatore visszatér

Néhány külföldi potrál megjelent a hír, hogy a Benetton és a Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore tanácsadóként visszatér az Alpine néven működő csapathoz. Mindezt azonban egy hamis Twitter-bejegyzésre alapozták, vagyis a hír nem valós. Ugyanakkor a Krampon F1 nevű Twitter-fiók felhívta rá a figyelmet, hogy az Alpine hivatalos csatornája elkezdte követni az olasz üzletembert. Nos, azt nem tudjuk, hogy ez valójában mikor kezdődött, de az tény, hogy a francia istálló jelenleg valóban követi Briatorét, de ennek persze önmagában nincs nagy jelentősége.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK