A Mercedes bejelentette, hogy mikor mutatja be idei autóját

Forma-1, George Russell, Mercedes, abu-dzabi tesztek 2021, első nap
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 14: George Russell, Mercedes W12 during the Abu Dhabi November testing at Yas Marina Circuit on Tuesday December 14, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin, a Ferrari és a McLaren után a Mercedes is nyilvánosságra hozta, hogy mikor mutatja be idei autóját. A W13-ast az eddig bejelentettek közül utolsóként fogják leleplezni.

Már csak pár hét van hátra, és kiderül, melyik csapat milyen autóval készül a 2022-es idényre. Ennélfogva az istállók sorra jelentik be, hogy mikor fogják leleplezni idei versenygépüket: az Aston Martin február 10-én, a Ferrari 17-én, míg a McLaren 11-én teszi ezt meg.

A Mercedes február 18-án mutatja be idei autóját

Kedden pedig a Mercedes is nyilvánosságra hozta a W13-as, vagy egészen pontosan a W13 E Performance bemutatóját. A konstruktőri bajnokság címvédője egy nappal a Ferrari után, február 18-án délelőtt fogja leleplezni az új kocsit.

Klasszikus bemutató nem lesz, csupán képeket fognak közzétenni, de ezt követően a csapat vezető szakemberei válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Bár a 2022-es autóra teljesen más technikai szabályok vonatkoznak, mint az elődjére, vagyis az erősorrend megváltozhat, a Mercedes várhatóan így is ott lesz az élmezőnyben. Mindez a technológiai, illetve a pénzügyi fölényüknek tudható be, utóbbi még a költségplafonnal együtt is érzékelhető.

Az istállót övező legnagyobb kérdés, hogy Lewis Hamilton folytatja-e pályafutását, miután az idényzárón drámai körülmények között veszítette el a világbajnokságot Max Verstappennel szemben, és azóta hallgatásba burkolózott. A brit pilóta állítólag az FIA vizsgálatának eredményétől teszi függővé a döntését, aminek részleteivel mi is foglalkoztunk.

Ami biztos, hogy a csapat másik versenyzője George Russell lesz.

A 23 éves pilóta Valtteri Bottas helyét veszi át, és ő a Mercedes első saját nevelése, aki állandó ülést kap a nagycsapatnál. Korábban egy futamon már szerepelt a brackley-ieknél, a 2020-as Szahíri Nagydíjon a koronavírusos Hamilton helyére kellett beugrania, és csak egy rossz kerékcserének, illetve egy lassú defektnek köszönhetően bukta el a győzelmet. Vagyis borítékolható, hogy nagyon megnehezíti majd Hamilton dolgát, ha hagyják őket egymással versenyezni.

Bottas helyét Russell veszi át a Mercedesnél Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images/Mark Sutton

Ahogyan a többi csapatnak, úgy a Mercedesnek is február 23-án indul az idény érdemi része, ugyanis ekkor kezdődik el a barcelonai tesztelés. A Spanyol Nagydíj helyszínén három napot maradnak, ahogy két héttel később Bahreinben is ugyanennyi idejük lesz. A szezonnyitó szintén a szigetországban lesz március 20-án.

Az eddig bejelentett időpontok

CsapatIdőpont
Aston MartinFebruár 10.
McLarenFebruár 11.
FerrariFebruár 17.
MercedesFebruár 18.