Társoldalunk:
Hírlevél

Schumacher: Arrogáns lenne azt mondani, hogy Mercedesszel én is nyernék

2022.01.17. 11:56

Mick Schumacher sokakkal ellentétben óvatosan bánik azzal a kijelentéssel, hogy egy Mercedesben bárki képes lenne versenyt nyerni a Forma-1-ben.

Mick Schumacher számára a tavalyi év a tapasztalatszerzésről szólt, amire már csak azért is tudott zavartalanul koncentrálni, mert az autója a mezőny leglassabb versenygépének számított. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia szerint ugyanakkor arrogáns kijelentés lenne a részéről a sok más pilóta által is előszeretettel hangozatott álláspont, miszerint egy Mercedesben bárki nyerni tudna.

Schumachernek esélye sem volt a Mercedesszel csatázni, de ettől még nem gondolja könnyűnek Hamilton dolgátForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Serhat Cagdas

A 23 esztendős német újonc 2021-ben legfeljebb akkor találkozott a pályán Mercedesszel, amikor elengedte Lewis Hamiltont vagy Valtteri Bottast, akiket látva akár benne is megfogalmazódhatott volna a gondolat, hogy egy olyan autóban minden sokkal könnyebb lenne, mégsem így történt. „Mindenki megérdemli a helyét a Forma-1-ben. Bárki vezethet itt, de az ember csak akkor tudja meg, hogy képes lenne-e nyerni egy Mercedesben, ha abban ül. Arrogáns lenne mást mondani" – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak a tavalyi szezon során csapattársát magabiztosan legyőző, kétszer az időmérő második szakaszába is bejutó Schumacher.

A német pilóta bemutatkozó éve egyébként hasonlóságokat mutat George Russell első F1-es szezonjával, amelyben a Mercedes-támogatott brit volt kénytelen a mezőny végén kullogni. „Nem vagyunk olyan messze, mint a Williams 2019-ben, hiszen így is voltak csatáink, de természetesen szeretném, ha több lenne, és remélem, hogy fejlődhetek 2022-ben" – mondta erről Schumacher.

Egyelőre nem a Ferrari ülése lebeg a szeme előttForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Mivel a Haas versenyzőjét évek óta a Ferrari támogatja, elkerülhetetlen a párhuzam abból a szempontból is, hogy néhány tapasztalatszerző idény után akár ő is feljebb léphet, és bemutatkozhat a maranellóiaknál, akiknek az idén már ő az egyik tartalékversenyzője. Ennyire előre ugyanakkor még nem tekint. A 2022-es szezonra koncentrálok, minden más még túl messze van. Először ebben az évben kell jól teljesítenem, és ha ez sikerül, akkor tekinthetek a jövőbe" – szögezte le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK