Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff ismét megszólalt Hamilton esetleges visszavonulásáról

2022.01.15. 09:39

Toto Wolff továbbra is csak reméli, hogy Lewis Hamilton nem vonul vissza a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon történtek hatására. A Mercedes csapatfőnöke elmondta, ha mégis így történne, az szerinte kinek a hibája lenne.

Az FIA a héten bejelentette, hogy elkezdte a tavalyi Abu-dzabi Nagydíj végén történtek kivizsgálását, ami nagyban befolyásolhatja Lewis Hamilton jövőjét is. A hétszeres világbajnok, ahogy a szezonzáró óta semmit, úgy ezt a fejleményt sem kommentálta semmilyen formában, azaz továbbra is hallgat. Toto Wolff viszont 50. születésnapja után nyilatkozott a Kronen Zeitungnak, és ismét csak reményét fejezte ki aziránt, hogy pilótája a 2022-es szezonban is ott lesz a rajtrácson.

Wolff január 12-én töltötte be az 50-etForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Ez egy valódi rémálom – kommentálta Wolff azt, hogy betöltötte az ötödik X-et. – Ötven évesen az ember hivatalosan is felnőtt lesz, már túl van a féltávon. Ez rosszul érint. Komolyabbá és bölcsebbé kellene válnom. Ezért is alkalmazom a saját számításaimat, és megpróbálva kikerülni az ötös számot, a feleségemmel a negyvenkilenc plusz egyedik születésnapomat ünnepeltük."

Wolff elmondta, hogy a jelenben él, és a feleségének, illetve a fiának köszönhetően boldog, de ezzel együtt soha nem fogja tudni elfelejteni, hogy Hamilton elbukta a tavalyi világbajnoki címet- Szerinte ezért kizárólag a Forma-1 versenyigazgatója a hibás. Nem a Mercedes, nem Hamilton, kizárólag a versenyigazgató.Soha nem felejtjük el, mert ami Lewis-zal történt, az egyszerűen nem helyes. Azon a napon verhetetlen volt, amíg a versenyigazgató ki nem verte a biztosítékot és úgy nem döntött, hogy háromszor is megsérti a szabályokat. Ezt nehéz megérteni, és mindig velünk lesz, még ha Max Verstappen a szezon egészét nézve meg is érdemli a világbajnoki címet. Azon a napon viszont az egyikük jobb volt a másiknál, és nem ő nyert." - mondja a sérdődött Wolff.

A Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor nem akarja a tavaly történteket magával vinni az idei évre, mondván képes elkülöníteni a kettőt, és miután levonták a következtetéseiket, a pályán akarnak visszavágni. A Hamilton jövőjére vonatkozó kérdést viszont ő sem kerülhette meg, amire ismét csak annyit tudott mondani, hogy reméli, a hétszeres világbajnok nem vonul vissza, ha pedig mégis, az a Forma-1 hibája.

Hamilton továbbra sem nyilatkozik vagy szólal meg a közösségi médiábanForrás: AFP/John Thys

„Mindegy, hogy milyen akadályokat görgettek elé, egész életében tisztában volt vele, hogy a pályán kell válaszolnia. Elképesztően nehéz neki, míg megérti, hogy mi helyes és mi nem. Ez időbe telik. Igazán remélem, hogy újra látjuk őt, ő a sportágunk legfontosabb tagja. Az egész Forma-1 szegénységi bizonyítványa lenne, ha a legjobb pilóta felháborító döntések miatt a visszavonulás mellett döntene."

Hamilton döntése nagyban függhet attól - legalábbis ezzel zsarolhatja a szervezetet -, hogy az FIA vizsgálata milyen eredményre jut, és a szövetség leváltja-e Michael Masit. Utóbbiról hivatalos információ egyelőre nincs, de az ausztrál szakember neve nem szerepel az FIA idei szervezeti listáján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK