Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull és a Mercedes közötti nyilvános háború csak a jéghegy csúcsa volt

2022.01.12. 10:20

Jóval több minden zajlott a felszín alatt a Red Bull és a Mercedes tavalyi háborúja során, mint amiről a sajtó tudomást szerzett, állítja Christian Horner, az energiaitalos istálló csapatfőnöke.

A tavalyi szezon mind a pályán, mind azon kívül nagyon parázsra sikeredett, hiszen a Red Bull és a Mercedes több fronton az egész idényen át csatározott egymással. Vitáztak az autók szabályosságáról, az ellenfél pilótájának viselkedéséről és még rengetet mindenről, ám Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke szerint ez csak a jéghely csúcsa volt, sok minden ugyanis rejtve maradt a nyilvánosság elől.

Sokkal több minden zajlott a háttérben, mint gondolnánkForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Nagy volt a versengés a pályán és azon kívül is. Felállítottuk a motorüzemünket az Egyesült Királyságban, ahová rettentő sok tehetséges mérnök csatlakozott a Mercedestől – utalt arra Horner, hogy emiatt is feszültté vált a viszony a két csapat között, hiszen a Mercedest számos mérnöke elhagyta a Red Bull új projektje miatt. – Elképesztően nagy volt a lobbizás, különösen az év korai szakaszában, kezdetben a szabályokról és azok legalitásáról az év előtt. Borzasztóan sok mindenről ti, srácok, a média nem is tud. Nagyon intenzív és kemény volt" – mondta Horner a jelenlévő újságíróknak.

A Red Bull csapatfőnökétől megkérdezték, hogy mi az, amit magával visz a jövőre nézve a 2021-es évből, mire azt felelte: „azt hiszem, megtanultam, hogy minden lehetséges. Ha valaki 2020 végén azt mondta volna, hogy 22 verseny után Abu-Dzabiban pontegyenlőséggel állunk a versenyzők pontversenyében, és lemaradva, de matematikai eséllyel a konstruktőri összetettben, miután a Mercedes az addigi legnagyobb dominanciáját mutatta be 2020-ban, szerintem senki nem hitte volna el."

2020-ban álmodni sem mertek olyan évről, mint a 2021-esForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Szerintem annak, aki ezt mondja, a karját is leharaptuk volna, hogy ebben a helyzetben legyünk. Ez megmutatja, hogy ha valaki hisz valamiben, és a megfelelő emberek veszik körül, és mindent belead, akkor nagyszerű dolgokat érhet el. Sok mindenért kell hálásnak lennünk a Hondának. Sajnáljuk, hogy el kell búcsúznunk tőlük, kulcsszerepet játszottak ebben az évben. Az ember az életben mindig tanul. Fenomenális szezon volt a csapat, a partnereink és a versenyzőink számára is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK