A Red Bull és a Mercedes közötti nyilvános háború csak a jéghegy csúcsa volt

Forma-1, Christian Horner, Red Bull, Toto Wolff, Mercedes, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 26: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff talk in the Paddock during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 26, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Jóval több minden zajlott a felszín alatt a Red Bull és a Mercedes tavalyi háborúja során, mint amiről a sajtó tudomást szerzett, állítja Christian Horner, az energiaitalos istálló csapatfőnöke.

A tavalyi szezon mind a pályán, mind azon kívül nagyon parázsra sikeredett, hiszen a Red Bull és a Mercedes több fronton az egész idényen át csatározott egymással. Vitáztak az autók szabályosságáról, az ellenfél pilótájának viselkedéséről és még rengetet mindenről, ám Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke szerint ez csak a jéghely csúcsa volt, sok minden ugyanis rejtve maradt a nyilvánosság elől.

Sokkal több minden zajlott a háttérben, mint gondolnánk Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Nagy volt a versengés a pályán és azon kívül is. Felállítottuk a motorüzemünket az Egyesült Királyságban, ahová rettentő sok tehetséges mérnök csatlakozott a Mercedestől – utalt arra Horner, hogy emiatt is feszültté vált a viszony a két csapat között, hiszen a Mercedest számos mérnöke elhagyta a Red Bull új projektje miatt. – Elképesztően nagy volt a lobbizás, különösen az év korai szakaszában, kezdetben a szabályokról és azok legalitásáról az év előtt.

– mondta Horner a jelenlévő újságíróknak.

A Red Bull csapatfőnökétől megkérdezték, hogy mi az, amit magával visz a jövőre nézve a 2021-es évből, mire azt felelte: „azt hiszem, megtanultam, hogy minden lehetséges. Ha valaki 2020 végén azt mondta volna, hogy 22 verseny után Abu-Dzabiban pontegyenlőséggel állunk a versenyzők pontversenyében, és lemaradva, de matematikai eséllyel a konstruktőri összetettben, miután a Mercedes az addigi legnagyobb dominanciáját mutatta be 2020-ban, szerintem senki nem hitte volna el."

2020-ban álmodni sem mertek olyan évről, mint a 2021-es Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Szerintem annak, aki ezt mondja, a karját is leharaptuk volna, hogy ebben a helyzetben legyünk. Ez megmutatja, hogy ha valaki hisz valamiben, és a megfelelő emberek veszik körül, és mindent belead, akkor nagyszerű dolgokat érhet el. Sok mindenért kell hálásnak lennünk a Hondának. Sajnáljuk, hogy el kell búcsúznunk tőlük, kulcsszerepet játszottak ebben az évben. Az ember az életben mindig tanul. Fenomenális szezon volt a csapat, a partnereink és a versenyzőink számára is."