A Red Bull csapatfőnöke elmondta, miben jobb Verstappen Hamiltonnál, majd odaszúrt a britnek

Forma-1, Portugál Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (L) congratulates Mercedes' British driver Lewis Hamilton after he won the Portuguese Formula One Grand Prix race at the Algarve International Circuit in Portimao on May 2, 2021. (Photo by GABRIEL BOUYS / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint – noha mindkét pilóta kiemelkedik a jelenlegi mezőnyből – van valami, amiben Max Verstappen Lewis Hamiltont is felülmúlja, mivel ez a tulajdonság olyan ritka, hogy korábban csak Nigel Mansellnél látta. Horner azért nem felejtett el odaszúrni egyet a hétszeres világbajnoknak, mondván Verstappent nem változtatták meg a sikerek.

A tavalyi szezonban Max Verstappen és Lewis Hamilton kétségtelenül kiemelkedett a mezőnyből, ami nem utolsósorban annak is volt köszönhető, hogy a Mercedes és a Red Bull is kiváló autóval állt elő 2021-re. Ám Christian Horner, utóbbi istálló csapatfőnöke úgy véli, a két riválist más is megkülönbözteti a többiektől.

Verstappen és Hamilton is különleges veleszületett adottságokkal rendelkezik Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Horner elsősorban Verstappen képességeivel van tisztában, hiszen pilótája minden rezdülését nyomon követi évek óta. Ez alapján úgy véli, hogy a holland a Red Bull valaha volt legjobb versenyzője.

– nyilatkozta Horner a The Times-nak, majd mondott egy példát is. – A kiemelkedő pillanatok számomra akkor jönnek el, amikor egy olyan pályára megyünk, mint Dzsidda (az első Szaúd-arábiai Nagydíj helyszíne - a szerk.), amit senki sem látott korábban. Max pedig kimegy, és két és fél másodperccel gyorsabb bárki másnál, majd fél órába telik bárkinek is közel férkőzni az idejéhez."

Horner szerint a jelenlegi mezőnyből Verstappen és Hamilton egyértelműen rendelkezik a nagy bajnokok ismérvével, miközben a csapatfőnök szavai alapján Vettelben ez például már nem feltétlenül van meg, noha korábban megvolt. „[Verstappennek] veleszületett képessége van, aminek köszönhetően kisebb erőfeszítéssel tud a határon vezetni, mint mások, és közben nincs rajta nyomás. Mehet padlógázon, de akkor is képes átlátni, hogy mi történik a versennyel, az autóval és az ellenfelekkel.

Horner Mansellhez hasonlította Verstappent Forrás: Getty Images/Paul-Henri Cahier/Paul-Henri Cahier

Főnöke szerint Verstappent pedig még egy valami kiemeli és teljesen egyedivé teszi a jelenlegi mezőnyben.

Horner az interjúban egy kicsit azért a pilótatársai szerint is magát a többiektől teljesen elszigetelő, tulajdonképpen egy másik világban élő Hamiltonnak is odaszúrt azzal, hogy elmondta, Verstappent a sikerek nem változtatták meg.

– utalt egyértelműen Hamiltonra. – A pénz természetesen fontos tényezővé vált az életében, de továbbra is ugyanazok az értékei."