Társoldalunk:
Hírlevél

A kaotikus Magyar Nagydíj volt Schumacher szezonjának fénypontja

2022.01.09. 18:45

Mick Schumacher elárulta, számára a Magyar Nagydíj eleje volt a szezon fénypontja, amikor Max Verstappennel csatázhatott pár kör erejéig, de az isztambuli időmérőt is kiemelte. Ami a negatívumokat illeti, a német pilóta inkább tanulságként tekint ezekre a pillanatokra.

Mick Schumacher tavaly teljesítette első F1-es szezonját, azonban nagyon nehéz megítélni, hogy valójában hogyan is szerepelt, mivel a Haas messze a leglassabb autó volt a mezőnyben. Egyedül annyi bizonyos, hogy csapattársát, Nyikita Mazepint nagyon kevés kivételtől eltekintve mindig megverte, legalábbis amikor részt vehetett az időmérőn, illetve célba ért a futamon. 

Schumacher néhány körön át feltartotta a sérült autóval versenyző Verstappent a HungaroringenForrás: AFP/Ferenc Isza

Az autó gyengeségéből fakadóan a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának nem volt része túlságosan sok sikerben, de néha azért akadtak felvillanásai. Az idény fénypontjának azonban mégis egy olyan esetet választott, amit sokkal inkább a szerencse, mintsem az ő teljesítménye idézett elő.

Ha a versenyeket nézzük, akkor valószínűleg a budapestit választanám – utalt a valójában Mogyoródon rendezett Magyar Nagydíjra, amikor a nemzetközi média néhány képviselőjének nyilatkozott. – Nagyszerű volt, hogy néhány körön keresztül képes voltam csatázni Max [Verstappennel], és pár pillanatig pontszerző helyen lehettem.”

A Haas már-már vetekedett a 2019-es Williamsszel abban a tekintetben, hogy mennyire lógtak ki lefelé a mezőnyből. Ugyanakkor Schumachernek kétszer is összejött az, ami akkor George Russellnek és Robert Kubicának sem sikerült, hiszen a Francia és a Török Nagydíj időmérőjén is bejutott a Q2-be. A 22 éves versenyző utóbbit az egyik legjobb teljesítményének titulálta.

Nem véletlen, hogy nem a Paul Ricardon rendezett kvalifikációt emelte ki, hiszen ott nem vehetett részt a második szakaszban, miután a Q1 végén összetörte a Haast. Ez visszatérő probléma volt az idény során: Monacóban és a Hungaroringen azért nem lehetett ott az időmérőn, mert a harmadik szabadedzésen balesetet szenvedett, ami az imolai és a dzsiddai futamon is megtörtént. Mégis egy olyan alkalmat említett negatívumként, amikor versenybalesete miatt volt kénytelen kiállni, de ezekre igyekszik másképpen tekinteni. 

Schumacher tanulságként tekint a negatív pillanatokra, így a balesetekre isForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Személy szerint úgy gondolom, hogy nincs rossz [pillanat] – fogalmazott. – Szerintem csak olyan momentum létezik, amelyből az ember tanul. Ha ez egy rossz hétvége, akkor kihozza belőle a lehető legtöbbet, és megtalálja a pozitívumokat. Papíron talán Mexikó tűnik kevésbé jónak, de szerintem összességében így is tanultunk egy csomót, és mindez hozzájárul a fejlődésemhez, valamint remélhetőleg a jövőbeli teljesítményemhez.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK