A kaotikus Magyar Nagydíj volt Schumacher szezonjának fénypontja

Forma-1, Magyar Nagydíj, Mick Schumacher, Haas, Verstappen, Red Bull
Haas F1's German driver Mick Schumacher competes ahead of Red Bull's Dutch driver Max Verstappen during the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on August 1, 2021. (Photo by FERENC ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher elárulta, számára a Magyar Nagydíj eleje volt a szezon fénypontja, amikor Max Verstappennel csatázhatott pár kör erejéig, de az isztambuli időmérőt is kiemelte. Ami a negatívumokat illeti, a német pilóta inkább tanulságként tekint ezekre a pillanatokra.

Mick Schumacher tavaly teljesítette első F1-es szezonját, azonban nagyon nehéz megítélni, hogy valójában hogyan is szerepelt, mivel a Haas messze a leglassabb autó volt a mezőnyben. Egyedül annyi bizonyos, hogy csapattársát, Nyikita Mazepint nagyon kevés kivételtől eltekintve mindig megverte, legalábbis amikor részt vehetett az időmérőn, illetve célba ért a futamon.

Schumacher néhány körön át feltartotta a sérült autóval versenyző Verstappent a Hungaroringen Forrás: AFP/Ferenc Isza

Az autó gyengeségéből fakadóan a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának nem volt része túlságosan sok sikerben, de néha azért akadtak felvillanásai. Az idény fénypontjának azonban mégis egy olyan esetet választott, amit sokkal inkább a szerencse, mintsem az ő teljesítménye idézett elő.

Ha a versenyeket nézzük, akkor valószínűleg a budapestit választanám

– utalt a valójában Mogyoródon rendezett Magyar Nagydíjra, amikor a nemzetközi média néhány képviselőjének nyilatkozott. – Nagyszerű volt, hogy néhány körön keresztül képes voltam csatázni Max [Verstappennel], és pár pillanatig pontszerző helyen lehettem.”

A Haas már-már vetekedett a 2019-es Williamsszel abban a tekintetben, hogy mennyire lógtak ki lefelé a mezőnyből. Ugyanakkor Schumachernek kétszer is összejött az, ami akkor George Russellnek és Robert Kubicának sem sikerült, hiszen a Francia és a Török Nagydíj időmérőjén is bejutott a Q2-be. A 22 éves versenyző utóbbit az egyik legjobb teljesítményének titulálta.

Nem véletlen, hogy nem a Paul Ricardon rendezett kvalifikációt emelte ki, hiszen ott nem vehetett részt a második szakaszban, miután a Q1 végén összetörte a Haast.

Ez visszatérő probléma volt az idény során: Monacóban és a Hungaroringen azért nem lehetett ott az időmérőn, mert a harmadik szabadedzésen balesetet szenvedett, ami az imolai és a dzsiddai futamon is megtörtént. Mégis egy olyan alkalmat említett negatívumként, amikor versenybalesete miatt volt kénytelen kiállni, de ezekre igyekszik másképpen tekinteni.

Schumacher tanulságként tekint a negatív pillanatokra, így a balesetekre is Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Személy szerint úgy gondolom, hogy nincs rossz [pillanat] – fogalmazott. – Szerintem csak olyan momentum létezik, amelyből az ember tanul. Ha ez egy rossz hétvége, akkor kihozza belőle a lehető legtöbbet, és megtalálja a pozitívumokat. Papíron talán Mexikó tűnik kevésbé jónak, de szerintem összességében így is tanultunk egy csomót, és mindez hozzájárul a fejlődésemhez, valamint remélhetőleg a jövőbeli teljesítményemhez.”