Marko elismeri, hogy túlzóan kritizálta a Mercedest

Forma-1, USA Nagydíj, időmérő, Max Verstappen, Red Bull, Helmut Marko
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2021 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A tavalyi szezonzárón felfokozott érzelmi állapotban tette azt a megjegyzést a riválisukra, hogy "rossz vesztesek", vallotta be a Red Bull tanácsadója. Úgy látta, a Mercedesnél már az ünneplésre készültek.

Beírta magát az F1 történelemkönyvébe a 2021-es szezont lezáró Abu-Dzabi Nagydíj, amelynek igen parázsra sikerült a hajrája. Max Verstappen az adott versenyt tekintve szerencsével nyert, de a Mercedes a vitatott versenyirányítási döntés miatt egy ideig óvással és fellebbezéssel fenyegetőzött, bőven volt teendője az elővigyázatosságból a nagydíjra magukkal vitt sztárügyvédnek.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko aznap este az egyik nyilatkozatában "nagyon rossz" vesztesnek nevezte a bajnoki riválisukat, de amikor a minap ezzel szembesítették a (Red Bull érdekeltségébe tartozó) ServusTV-nek adott interjújában, a felfokozott állapottal magyarázta kijelentését.

Helmut Marko és Max Verstappen Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mark Thompson

– nyilatkozta. – Az érzelmek beszéltek belőlem."

„Láttam, hogy már készültek felmenni a fenti helyiségbe egy hatalmas ünneplést csapni. Hirtelen jött egy Safety Car, amit nem is Cunoda Juki vagy más okozott, hanem egy Mercedes-motoros pilóta. A csapatunk szenzációsan reagált, azonnal a lágy gumira váltottunk, innentől Hamilton esélytelen volt."

A tanácsadó úgy véli, a nyakára eső Verstappen ellen az addig jelentős előnyben lévő Hamiltonnak „azonos gumikkal sem lett volna esélye", a szélárnyék és a DRS miatt, jóllehet, a hátsó szárnyat nem nyithatta volna a holland, mert a biztonsági autós fázist követő első két körben ez nem megengedett.