Társoldalunk:
Hírlevél

Marko elismeri, hogy túlzóan kritizálta a Mercedest

2022.01.05. 19:06

A tavalyi szezonzárón felfokozott érzelmi állapotban tette azt a megjegyzést a riválisukra, hogy "rossz vesztesek", vallotta be a Red Bull tanácsadója. Úgy látta, a Mercedesnél már az ünneplésre készültek.

Beírta magát az F1 történelemkönyvébe a 2021-es szezont lezáró Abu-Dzabi Nagydíj, amelynek igen parázsra sikerült a hajrája. Max Verstappen az adott versenyt tekintve szerencsével nyert, de a Mercedes a vitatott versenyirányítási döntés miatt egy ideig óvással és fellebbezéssel fenyegetőzött, bőven volt teendője az elővigyázatosságból a nagydíjra magukkal vitt sztárügyvédnek.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko aznap este az egyik nyilatkozatában "nagyon rossz" vesztesnek nevezte a bajnoki riválisukat, de amikor a minap ezzel szembesítették a (Red Bull érdekeltségébe tartozó) ServusTV-nek adott interjújában, a felfokozott állapottal magyarázta kijelentését. 

Helmut Marko és Max VerstappenForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mark Thompson

Az egész szezon eseményei váltották ki azokat a szavakat, melyekkel bizonyára túlzásba estem.

– nyilatkozta. – Az érzelmek beszéltek belőlem."

„Láttam, hogy már készültek felmenni a fenti helyiségbe egy hatalmas ünneplést csapni. Hirtelen jött egy Safety Car, amit nem is Cunoda Juki vagy más okozott, hanem egy Mercedes-motoros pilóta. A csapatunk szenzációsan reagált, azonnal a lágy gumira váltottunk, innentől Hamilton esélytelen volt."

A tanácsadó úgy véli, a nyakára eső Verstappen ellen az addig jelentős előnyben lévő Hamiltonnak „azonos gumikkal sem lett volna esélye", a szélárnyék és a DRS miatt, jóllehet, a hátsó szárnyat nem nyithatta volna a holland, mert a biztonsági autós fázist követő első két körben ez nem megengedett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK