Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappennek gyerekként hiányzott a család, most ez is segítette Hamilton ellen

2022.01.04. 14:28

Max Verstappen, barátnője, illetve annak kislánya valódi kis családot alkotnak a holland pilóta édesanyja szerint, aki úgy véli, ez is nagy szerepet játszott fia világbajnoki győzelmében.

Max Verstappen a világbajnoki cím megnyerése után a CarNextnek adott hosszabb interjúban elárulta, nem véletlen, hogy édesanyja nem kíséri el őt a Forma-1-es futamokra, ugyanis a korábban gokarttal versenyző Sophie Kumpen nagyon ideges típus, és sokszor még a TV-ben sem tudja nézni, hogy fia versenyez. Verstappen anyukája a holland RTL-nek elmondta, emiatt sokszor gondol Lewis Hamilton édesanyjára.

Verstappen és az édesanyja még 2013-ban

„Gyakran eszembe jut Hamilton anyukája. Évek óta stresszben él, nem igaz? Ez nálam sem változik. Ez Max miatt is van, aki túlfeszíti a húrt és mindig kockázatot vállal. Minden alkalommal, amikor versenyez, valami történik" – nyilatkozta Kumpen.

Verstappen anyukája fia vb-győzelme után a belga HLN-nek azt nyilatkozta, hogy „üvöltöttem és sírtam", amikor a holland pilóta világbajnok lett. „Max oroszlánként harcolt, miközben el kell ismerni, hogy a versenyen Hamilton volt az erősebb, de az angyalok segítettek minket" – mondta a 47 esztendős hölgy, majd elárulta, hogy számtalan gyertyát gyújtott otthon, fia pedig az Abu-dzabi Nagydíj után felhívta, és megkérdezte tőle, hogy hányszor ment ki a mosdóba a futam alatt.

A család is megsínylette Verstappen karrierjét

Max Verstappen „valódi családi erőfeszítésnek" nevezte, hogy Abu-Dzabiban felért a csúcsra, miközben elmondta, családja nem az a szószátyár típus, de érzi és látja az anyukája és a nővére felől áradó szeretetet. Valamint elmondta azt is, tisztában van vele, hogy ők ketten is mekkora áldozatot hoztak érte, amikor az apjával folyamatosan járta a versenyeket. Nekem kellett éljenek, az apám sokat nem volt otthon, ami valószínűleg a házasságukba került. A nővéremnek hiányoztam én és az apukája is, aki mindig velem volt. Nagyon különleges, hogy most már tudjuk, ez nem a semmiért volt."

Jos Verstappen a helyszínről nézte fia világbajnoki győzelmét isForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Azt Verstappen édesanyja az RTL-nek nyilatkozva ugyanakkor elismerte, hogy korántsem volt mintacsalád az övék, ami az alapján már eddig is sejthető volt, hogy Jos Verstappent 2008-ban volt feleségének bántalmazásával vádolták meg. 

Sophie Kumpen emiatt különösen boldogan figyeli, hogy fia milyen harmonikus kapcsolatban van nála 9 évvel idősebb barátnőjével, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet lányával, Kelly Piquet-vel, akinek nem mellesleg van egy gyermeke a korábban a Red Bull-lal és az Alpha Taurival az F1-ben versenyző Danyiil Kvjattól.

Kelly Piquet és Verstappen az FIA díjátadó gálájánForrás: AFP/Julien De Rosa

„Egy kis családot alkotnak, ami Maxnak gyerekként hiányzott – nyilatkozta Verstappen édesanyja. – Szerintem ez a stabilitás segítette a tavalyi szezonban, mert tudja, hogy valaki hazavárja őt. Ráadásul [Kelly Piquet] is versenyző családból származik, így természetesen teljes mértékben megérti a helyzetet. Amikor látom, hogy milyen édes Max a gyerekével, valamint a saját nővérével és velem, akkor tudom, hogy a helyén van a szíve."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK