Társoldalunk:
Hírlevél

Fernando Alonso nem olyan, mint amilyennek sokan gondolják

2022.01.03. 19:31

Rendszerint ugyanazokkal, a kedélyállapotára vonatkozó kérdésekkel kell szembenéznie Fernando Alonsónak, miközben ő úgy érzi, hogy az évek során nem sokat változott ezen a téren. A kétszeres világbajnok szerint erről a 2007-es, első mclarenes idénye tehet.

A Forma-1-be tavaly közel 40 évesen, két év kihagyás után visszatérő Fernando Alonso állítja, hogy sokan félreismerték őt a pályafutása alatt, és az emlékezetes 2007-es szezonban téves kép alakult ki róla. A kétszeres világbajnok ennek a számlájára írja, hogy az embere szerint frusztrált volt a McLarennél töltött utolsó éveiben, és 2018 végén ezért fordított hátat a sportágnak.

Alonso valóban felszabadultnak tűnt tavaly, de szerinte korábban sem volt másmilyenForrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Alonsónak felvetették, hogy most mintha elégedettebbnek és boldogabbnak tűnne, mint amikor a McLarennel és a Hondával szenvedett, ő azonban úgy vélte, hogy akkor sem volt boldogtalan.

„Nem értek egyet ezzel, mert amikor csatlakoztam a Ferrarihoz, pontosan ugyanezeket kérdeztétek tőlem, srácok – idézi őt a GPFans. – Tökéletesen emlékszem, hogy olyan kérdéseket válaszoltam meg, hogy »Miért érzed magad ennyire boldognak? Spanyolként jobban illesz egy olasz csapatba, amitől boldog vagy?« Azt feleltem, hogy igen, talán emiatt, mivel hasonló a humorunk, a latin természetünk, úgyhogy talán ezért vagyok boldog. Aztán 2015-ben visszamentem a McLarenhez. »Miért vagy olyan boldog, a Ferrarinál az utóbbi két évben kicsit magad alatt voltál, most pedig még ha nem is harcolsz a világbajnoki címért és rossz szezonod volt a Hondával, a pályán kívül elég boldognak tűnsz. Minek köszönhető ez a változás, Fernando?« Most pedig megint ugyanezek a kérdések jönnek."

Alonso szerint ez az egész pedig nem máshonnan, mint a 2007-es szezonból ered, amikor óriási belháborút vívott a McLarennél főként Ron Dennis, de a pályán olykor Lewis Hamilton ellen is. A spanyol úgy érzi, akkor alakult ki róla egy téves kép. A 2007-es szezonból, amikor Hamilton ellen harcoltam egy brit csapatban, brit környezetben, az emberek a rossz üzenetet érzékelték, és utána ezt terjesztették rólam. Utána pedig mindenki meg volt lepődve, hogy milyen jól érzem magam és milyen boldog vagyok. Szerintem viszont nem változtam sokat. Boldog vagyok, de nem gondolom, hogy az elmúlt években ne lettem volna az."

2007-ben nagyon feszültté vált a helyzet közte és a McLaren közöttForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Jens Buettner

„2018-ban fáradt voltam, ez biztos. Azért hagytam abba a Forma-1-et, mert más dolgokon járt az eszem, de akkor is élveztem és fantasztikus szezonom volt Zak [Brownnal]. Emlékszem, hogy terveztünk az Indy 500-at 2017-ben, majd Stoffel [Vandoorne-nal] fantasztikus kapcsolatunk volt 2018-ban és jól szórakoztunk. Még úgy is sok minden zajlott körülöttem, hogy éppen visszavonultam. Boldog ember vagyok, még ha ez az üzenet nem is jut el mindenkihez" – szögezte le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK