Társoldalunk:
Hírlevél

Egy ír fogadóiroda igazságot szolgáltatott, náluk Hamilton is világbajnok lett

2022.01.03. 14:26

Saját elmondása szerint igazságot szolgáltatott az ír Paddy Power fogadóiroda, és azoknak a fogadóknak is kifizette a nyereményét, akik tavaly Lewis Hamilton világbajnoki győzelmére fogadtak.

Sok sportfogadó bizonyára szintén elképedve figyelte, ahogy Lewis Hamilton az Abu-dzabi Nagydíj végén nyert helyzetből elbukja a világbajnoki címet, amelyet egy utolsó körös előzéssel végül Max Verstappen nyert meg. Ám vannak olyan szerencsések, akik nem bukták el a Mercedes versenyzőjének vb-címére leadott fogadásaikat, egy ír fogadóiroda ugyanis a szerintük Hamiltont ért igazságtalanság miatt ezeket, az egyébként normál esetben vesztesnek számító fogadásokat is kifizette.

Az ír fogadóirodánál két győztese volt a 2021-es szezonnakForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

A bukmékerek a szezonzáró előtt Hamiltont tartották az esélyesebbnek arra, hogy megnyeri a világbajnoki címet, és csupán 1,45-ös szorzón adták a végső sikerét (ha például valaki 1000 forinttal fogadott erre, csak 450 forintot nyert volna), míg Verstappen oddsa 1,75 körül mozgott. Hamilton vb-címe a szezon előtt sem kecsegtetett jóval nagyobb hozammal, hiszen a Bahrieni Nagydíj előtt 1,5-ös szorzón lehetett rá fogadni. Persze, ha valaki az idénynek egy olyan szakaszában tette le a voksát a címvédő mellett, amikor tetemes hátrányban volt Verstappennel szemben, szép kis summát rakhatott zsebre.

Már amennyiben az ír Paddy Powernél fogadott, az 1988-ban alapított fogadóiroda ugyanis úgy döntött, hogy minden olyan ügyfelének kifizeti a fogadását, aki Hamilton vb-címét tette meg.

Természetesen azok is megkapták a pénzüket, akik Verstappenre tettek, így mindkét tábor örülhetett. A fogadóiroda meg is indokolta a döntést, igazságtalannak nevezve a szezonzárón történteket (a versenyigazgató szabályoknak ellentmondó döntése nyomán tudták újraindítani a futamot az utolsó körre úgy, hogy az élen álló Hamilton és a második helyezett Verstappen közül eltűntek a lekörözöttek).

A Paddy Power szerint Hamilton Michael Masi miatt bukta el a vb-címetForrás: Pirelli

„Max Verstappennek csodára volt szüksége a győzelemhez, ami a versenyigazgató agyafúrt döntésének formájában érkezett meg, aki a jelek szerint összetépte a szabálykönyvet és szélhámossá változott az utolsó körre. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Max Verstappen és Lewis Hamilton világbajnoki győzelmére leadott fogadásokat egyaránt kifizetjük" – olvasható a Paddy Power honlapján közzétett közleményben.

A fogadóiroda azonban nem állt meg itt, és ráadásként a Hamilton abu-dzabi futamgyőzelmére leadott fogadásokat is kifizette, a közleményt pedig úgy zárta: „vegyék úgy, hogy igazságot szolgáltattunk!"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK