Vágólapra másolva!
Miután elsőként indította be 2022-es motorját, a Mercedes lett az első olyan F1-es istálló, amely bármilyen képet közölt a teljesen új szabályok szerint épített idei versenyautójáról.

„Új év, új Mercedes.” Ezzel a szlogennel tett közzé a közösségi médiában egy fotót a 2022-es autójáról, vagy legalábbis annak egy korai változatáról a Mercedes-istálló. A tavaly zsinórban nyolcadik konstruktőri vb-címét nyerő csapat korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy bár az utolsó pillanatig harcban volt a vb-címért, mégis elsőként lehelt életet a 2022-es motorjába, Sam Collins, az F1 technikai kérdésekben jártas újságírója ráadásul úgy tudja, hogy valóban egy 2022-es specifikációjú motort indítottak be az angliai központjukban, azaz nem állhatnak rosszul a fejlesztésekkel.

Eddig az F1 által megalkotott demo kocsi volt az egyetlen olyan modell, amely képet adott arról, hogy mi várható az idén Forrás: F1

Hogy az autóval hogy áll és mennyire lesz versenyképes a W13-as az idén, arra a most kiadott kép persze semmilyen módon nem ad választ, és persze azt is fentartásokkal kell kezelni, amit látunk rajta, hiszen most, az átfogó szabályváltozások miatt még fontosabb az utolsó pillanatig titokban tartani a csapatoknak, amit csak tudnak.

A Mercedes képe szándékosan nem mutat meg minden részletet, de az így is kivehető belőle, hogy több helyen is eltér az F1 által a tavalyi Brit Nagydíjon bemutatott, a 2022-es szabályok szerint épített demo autótól.

A Mercedes változatánál az első szárny négy helyett három elemből áll, az autó oldaldobozai jelentősen nagyobbak, és a hátsó szárny alakja is eltérő.

A Mercedes idei autójának vélhetően egy korábbi változata Forrás: Mercedes

Mindez persze az autóbemutatókig és az első tesztig még bőven változhat, hiszen aligha a fejlesztések jelenlegi állását tükrözi a kiadott fotó, de azt azért megmutatja, hogy a Mercedes az idén is magabiztos, és nem fél apróságokat megmutatni az új autójából.