Társoldalunk:
Hírlevél

Az F1-ből távozó Giovinazzi úgy érzi, van még visszaút a számára

2021.12.28. 19:13

Nem tekinti lezártnak Forma-1-es pályafutását az Alfa Romeótól elküldött Antonio Giovinazzi, aki abban bízik, hogy a Ferrari tartalékjaként tűzközelben maradva 2023-ban újabb lehetőséget kaphat.

Antonio Giovinazzi három teljes szezon után (2017-ben már beugrott két futam erejéig a Saubernél) távozott a Forma-1-ből, mivel az Alfa Romeo a kínai Csou Kuan-jüt szerződtette a helyére. Az olasz pilóta a bejelentés után be is szólt volt csapatának, amit Frédéric Vasseur csapatfőnök nem vett túl jó néven. Valószínűleg a keserűség is beszélhetett Giovinazziból, akit a teljes paddock kedves srácnak tart, de az eredményei és teljesítménye alapján aligha indokolt, hogy bérelt helye legyen a mezőnyben. Ő ugyanakkor bízik benne, hogy nem a több mint két héttel ezelőtti Abu-dzabi Nagydíj volt az utolsó Forma-1-es versenye.

Az Alfa a motorborításán búcsúzott GiovinazzitólForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Giovinazzi három szezonja során egyszer sem tudta megelőzni a pontversenyben a már levezető, sebességéből saját bevallása szerint is veszítő Kimi Räikkönent, és kettejük harmadik közös idényének végén is többször kikapott a látszólag már fél lábbal visszavonult Jégembertől. A 28 esztendős pilóta szerint ugyanakkor van rá esély, hogy Esteban Oconhoz vagy Alex Albonhoz hasonlóan ő is visszatérjen egy évnyi kényszerszünet után.„Most elmegyek. Kiposztoltam a közösségi médiába az első képemet egy F1-es autóval még három éves koromból, az utolsó F1-es képem viszont nem az idén lesz. Sokszor láttuk már, hogy valaki kihagyott egy évet, utána pedig visszajött, mint Esteban Ocon, vagy Alex Albon" – ecsetelte Lawrence Barretto F1-es szakírónak.

Ami közös Giovinazziban, Oconban és Albonban, hogy mindhármukat egy nagycsapat támogatja.

Szavaiból kiderült, hogy az olasz pilóta is abban bízik, a Ferrari segítségével maradhat tűzközelben.

„Ami engem illet, 2017-ben és 2018-ban két éven át voltam a Ferrari tartalékpilótája, 2019-ben pedig végre megkaptam az esélyt. Az ember soha nem tudja, hogy mi történik az F1-ben. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott az elmúlt három évben, és a szurkolóknak, akik támogattak a [távozásomról szóló] hírek után, és az összes pilótának itt az F1-ben, aki írt nekem. Nagyszerű három év volt."

Jövőre akár Ferrarival is versenyezhet, de erre persze kicsi az esélyForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

„Az egyik dolog, amit ezután tenni fogok, hogy fél lábbal az F1-es paddockban maradok. Továbbra is a Ferrari-család tagja vagyok, és jövőre is megpróbálok az maradni. Fontos itt maradni és megnézni, hogy lesz-e esély 2023-ban. Ezt fogjuk tenni és boldog lennék, ha velük folytathatnám."

Azóta már kiderült, hogy Giovinazzi amellett, hogy a Formula E-ben fog versenyezni, Mick Schumacherrel megosztva a Ferrari tartalékja lesz 2022-ben, így bizonyára több futamon is ott lesz, és egy kis szerencsével akár autóba is ülhet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK