Alonso odaszúrt a furcsa ruhákat hordó, sértődött Hamiltonnak

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj, csütörtök, Lewis Hamilton, Mercedes, ruha
SP - Sao Paulo - 11/11/2021 - FORMULA 1 GP BRAZIL 2021, PREPARATIONS - Mercedes' English driver Lewis Hamilton is seen on arrival for the Sao Paulo Grand Prix held at the Interlagos Autodrome by the Formula 1 world circuit in the 2021 season Photo: Duda Bairros/AGIF (Photo by Duda Bairros / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen apja után a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is elmondta, hogy Lewis Hamilton teljesen elzárta magát a többi versenyzőtől és külön világban létezik. A spanyol szerint ez az oka annak, hogy már nem olyan a kapcsolatuk, mint korábban.

Fernando Alonso és Lewis Hamilton kapcsolata a lehető legrosszabbul indult, hiszen 2007-ben a McLarennél csapattársakként háborúztak egymással, aminek a vége az lett, hogy Kimi Räikkönen és a Ferrari az utolsó pillanatban elcsente előlük a világbajnoki címet. A viszony azonban az ezt követő években jelentősen javult, Alonso elmondása szerint mostanra azonban elhidegültek egymástól, ami szerinte annak is betudható, hogy Hamilton senkivel sem barátkozik a mezőnyben.

2007-ben ott próbáltak keresztbe tenni a másiknak, ahol csak tudtak Forrás: AFP

„2008-ban, 2010-ben és 2011-ben beszéltünk és minden korábbinál közelebb kerültünk egymáshoz, mert megértettük, hogy 2007-ben nem kezeltek valami jól minket a főnökeink – nyilatkozta Alonso korábban a PA hírügynökségnek. – Mindketten nagyon fiatalok és versenyképesek voltunk, és szükségünk lett volna valamiféle iránymutatásra, de ezt nem kaptuk meg. Könnyű volt levonni ezt a következtetést a 2007-es szezon után, úgyhogy nagyon tiszteltük és nagyon jól megértettük egymást."

Alonso elárulta, hogy ez a szorosabb kapcsolat idővel aztán megváltozott, noha a tisztelet megmaradt

Hogy ez mennyire így van, azt Jos Verstappen, Max Verstappen apja is elmondta, aki szerint Hamilton a saját világában él és a többi pilótával ellentétben nem barátkozik a versenyhétvégéken sem. Alonso most megerősítette idősebb Verstappen szavait.

Alonso Hamilton szerinte furcsa öltözködésére is kitért Forrás: AGIF via AFP/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

„Akkoriban nem volt olyan rossz, akkor még újonc volt, de az évek során rosszabb lett a helyzet – utalt a 2007 óta eltelt évekre a Finetworknek. – Most úgy látom, hogy kissé elveszett. Mindig vannak jófiúk és rosszfiúk, ez a sport része."

Ezután rákérdeztek a kétszeres világbajnoknál, hogy most milyen a kapcsolata Hamiltonnak, mire ezt mondta:

A divat világában él és furcsa ruhákat hord."