Társoldalunk:
Hírlevél

Pérez: Verstappen szezonja legendás, fel kell zárkóznom hozzá

2021.12.27. 19:52

Méltatta világbajnok csapattársát Sergio Pérez, aki idén került a Red Bullhoz, és a konstruktőri vb-címről ugyan lemaradtak, de a holland pilóta megszerezte az egyéni trófeát.

Új világbajnokot avattak idén a Forma-1-ben, Max Verstappen első alkalommal nyerte el az egyéni trófeát, és ezt csapattársának is köszönheti. Sergio Pérez ugyan nem szerzett elég pontot ahhoz, hogy a konstruktőri világbajnokságot is megnyerjék, de a kulcsfontosságú pillanatokban besegített Verstappennek, aki annak ellenére is irányt mutatott neki, hogy ő a fiatalabb.

Pérez a szezon végén mindent megtett Verstappen sikeréértForrás: ANP via AFP/Remko De Waal

„Nem volt könnyű szezon, de magasabb szintre léptem, mert Max csapattársának lenni új szintet jelent. Élvezem a pályafutásom jelenlegi szakaszát, nagyon boldog vagyok és ez a legfontosabb” – jelentette ki Pérez az Autosportnak. – A mexikói pilóta méltatta csapattársát, aki nagyon összeért az autóval, az időmérőn és a versenyeken is ki tudja hozni belőle a legtöbbet.

Nagyon kiforrott, tapasztalt, legendás szezont teljesített. Lenyűgöző volt és nagy elismerést érdemel, mert nagyon egyben van az autójával” – mondta Pérez. A mexikói pilóta jelentős lemaradással kezdte a szezont, a nyár folyamán viszont javult a formája, ősszel ismét romlott a versenyképessége, a szezon végére viszont ismét felszívta magát. Elismerte, hogy hiányzott a következetesség az idei teljesítményéből, ezen szeretne 2022-ben javítani.

„Szerintem leginkább a következetesség hiányzott belőlem, és az, hogy 100 százalékig eggyé váljak az autóval – nyilatkozta Pérez, aki azt is megemlítette, hogy sokszor a versenyképességéhez viszonyítva gyengébb rajthelyről kezdte a futamokat. – Fejlődnöm kell a következő évre, remélhetőleg mindannyian előrébb tudunk lépni” – összegzett.

Bár az autóversenyzők számára jellemzően a csapattárs az elsőszámú ellenfél, Pérez elismerte, örül Verstappen világbajnoki címének.A hazai versenyén ugyan kibújt az egyértelmű válasz elől, amikor felmerült, hogy kész lenne-e átadni a helyét a vb-címre hajtó Verstappennek, de a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon látványosan feltartotta Lewis Hamiltont, ezzel újra helyzetbe hozta a holland pilótát, aki nem is volt rest köszönetet mondani a segítségért.

Pérez idén elfogadta, hogy Verstappen jobb volt nálaForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Max az első naptól kezdve remek csapattársam és a csapat is szenzációsan viszonyul hozzám. Olyan helyzetben voltam, hogy segíthettem a csapattársamnak. Hihetetlenül örülök mindenki sikerének, kár érte, hogy a végén nem tudtuk megnyerni a konstruktőri pontversenyt, pár pont hiányzott. Itt-ott előfordult, hogy balszerencsések voltunk, de várom már a jövő évet.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK