Társoldalunk:
Hírlevél

Ezért hallgat Lewis Hamilton a veresége óta

2021.12.27. 10:36

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megtörte a csendet Lewis Hamilton hallgatásáról, és elárulta, a hétszeres világbajnok miért nem mondott még semmit az Abu-dzabi Nagydíjon történtekről.

Lewis Hamilton a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj óta nem szólalt meg. A hétszeres világbajnok nem posztolt a közösségi médiában; nem ment el az FIA rá nézve kötelező év végi díjátadójára; nem adott interjút senkinek; és a Mercedes évzáró ünnepségén elhangzott szavait sem hozta nyilvánosságra a csapat. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke most megindokolta a nemsokára 37. születésnapját ünneplő pilótája hallgatását.

Hamilton hetek óta nem mond semmitForrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton közvetlenül a verseny után adott interjúban sportszerűen gratulált Max Verstappennek, Michael Masi versenyigazgató döntését azonban nem kommentálta, ahogyan azóta sem tette ezt meg. „Mindannyiunkban kavarognak az érzelmek, a legjobban pedig Lewis-ban – nyilatkozta az események lecsengése után Toto Wolff a Motorsport-Total.comnak. – Az utolsó körig világbajnoknak érezhette magát, majd egyik pillanatról a másikra mindent elvettek tőle. Természetes, hogy az ember ilyenkor elveszíti a hitét, mert egyszerűen képtelen felfogni, hogy mi történt. Természetesen azért hallgat, mert egyszerűen ő sem találja a szavakat."

Wolff megosztotta azt is, hogy mit tanácsolt a hétszeres világbajnoknak néhány nappal a verseny után. A Mercedes előbb két óvást nyújtott be, hogy így próbálja meg visszaszerezni az elbukott vb-címet, majd azok elutasítása után jelezte fellebbezési szándékát. Hogy nem fellebbez, azt végül három nappal a verseny után döntötte el (legfeljebb négy napja volt erre). „Lewis is ott volt velem az irodában mindenki mással – idézte fel előbb az Abu-Dzabiban történteket Wolff. – Ez alatt a három nap alatt is folyamatosan kommunikáltunk egymással."

A döntést szerdán délután hozták meg, de aznap délelőtt Hamiltonnak még jelenése volt a windsori kastélyban, hogy hivatalosan is lovaggá üssék. „Délután ismét videóhívásban beszéltünk, hogy eldöntsük, mit tegyünk. Amit az előtt mondtam neki [hogy lovaggá ütötték], az az, hogy abban a néhány órában tisztelegjen élete eddigi munkája és teljesítménye előtt, és próbálja meg ezeket a pozitív pillanatokat magával vinni. Szerintem ezt is tette. Látszott, hogy mekkora megtiszteltetés volt ez neki" – mondta Wolff.

A windsori kastély udvarán, miután lovaggá ütöttékForrás: AFP/Andrew Matthews

Miután korábban utalt rá, hogy pilótája akár a visszavonulás mellett is dönthet, a Mercedes csapatfőnöke arról nem beszélt, hogy Hamilton folytatja-e a versenyzést jövőre. Bernie Ecclestone szerint nem, olasz sajtóértesülések szerint azonban a 2022-es rajtrácson is ott lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK