Társoldalunk:

Felesége szerint csoda, ahogy Newey felgyógyult

2021.12.26. 18:18

Adrian Newey nyári, kis híján tragikus kerékpáros balesetéről hitvese emlékezett meg a közösségi médiában. Szerinte csoda, hogy férje milyen gyorsan felépült a koponyasérülésből.

Adrian Newey számos világbajnok autót tervezett már, Max Verstappen idei sikerében is kulcsszerep jutott neki a Red Bullnál. A szakember ma, karácsony másnapján töltötte be 63. életévét, de nem sokon múlt, hogy ez ne történhessen meg: a Forma-1 augusztusi szünete idején súlyos kerékpáros balesetet szenvedett, megsérült a koponyája.

Emiatt több versenyre nem utazott el a csapattal, lehet, hogy ez kicsit ártott is az autó teljesítményének, hiszen a Török Nagydíjon például az ő tanácsaival sikerült rendezni a beállításokat a küszködős pénteki edzésnap után.

Középen, baseball-sapkában ül Adrian Newey a Red Bull csapatfotójánForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Bryn Lennon

Newey felesége, Amanda az Instagramon beszélt a nehéz időszakról férje születésnapján. „Nyilvánosan magasztalom őt. Augusztusban közel voltam ahhoz, hogy elveszítsem életem szerelmét egy biciklis balesetben. Több helyen megsérült a koponyája, de tíz nappal a műtétje után már a virtuális bokszfalon ült a Holland Nagydíjon."

Ez mutatja, milyen erős és elszánt. A felépülése csodával határos.

„Az idei születésnapja így felettébb különleges. Boldog születésnapot, Adrian!"

A jelek szerint a mérnökzseni maradandó károsodás nélkül felépült és ősszel már teljes értékű munkát végzett a Red Bullnál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK