Társoldalunk:
Hírlevél

Ecclestone szerint Hamilton otthagyja a Forma 1-et

2021.12.25. 08:32

Bernie Ecclestone úgy véli, Lewis Hamiltonnak az idei Abu-dzabi Nagydíj volt az utolsó F1-es futama pályafutása során. A brit üzletember szerint Max Verstappennek érdekében állna, ha riválisa továbbra is versenyezne.

Lewis Hamilton továbbra sem nyilvánult meg azóta, hogy az Abu-dzabi Nagydíj leintése után Jenson Buttonnak nyilatkozott. Ennek következtében, miután a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff belengette, hogy esetleg visszavonulhat, annak ellenére sem lehet biztosra venni a maradását, hogy 2023-ig szerződésben áll istállójával. 

Hamilton továbbra sem erősítette meg, hogy folytatja-e F1-es karrierjétForrás: AFP/Andrej Isakovic

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a sajtóban megjelent, hogy a hétszeres világbajnok úgy döntött, hogy 2022-ben megpróbálja megszerezni nyolcadik elsőségét. Ez a forgatókönyv vélhetően az előzmények ellenére is keveseket lepne meg, Bernie Ecclestone viszont ezúttal is a többségével ellentétes véleményt fogalmazott meg.

Nem hiszem, hogy visszajön – nyilatkozta a Forma-1 egykori ügyvezetője a svájci Blicknek adott interjújában. –Túl nagyot csalódott, és ezt bizonyos szempontból meg is lehet érteni. Most itt lenne az ideje, hogy Michael Schumacherhez hasonlóan szintén hét világbajnoki címmel a háta mögött nekivágjon az álmának, és a divatiparban indítson vállalkozást.”

Felmerül a kérdés, hogy a 91 éves üzletembernek vannak-e közvetlen értesülései, az érintettől, vagy annak közvetlen környezetétől, de elmondása szerint erről nincs szó. „Nem, de pár nappal ezelőtt az apjával igen – válaszolta arra a kérdésre, hogy az elmúlt szűk két hétben beszélt-e Hamiltonnal telefonon. – Azonnal megéreztem, hogy a fia jövőjével kapcsolatos kérdésekre nem fog válaszolni, szóval csak az üzletről beszélgettünk.”

Ecclestone-nal ellentétben az újdonsült világbajnok, Max Verstappen kételkedik abban, hogy Hamilton kiszállna az F1-ből, aminek hangot is adott. A brit üzletember arra utalt, hogy a Red Bull versenyzőjének érdekében áll, hogy továbbra is harcolhasson minden idők legsikeresebb pilótájával. 

Ecclestone szerint Verstappen jól járna, ha Hamilton maradna a mezőnybenForrás: APA-PictureDesk via AFP/ERWIN SCHERIAU / APA / picturedesk.com/Erwin Scheriau

„Meg tudom érteni – szögezte le. – Hamilton személyében Max olyan riválist kapott, akit mindenki nagyra tart, vagyis a sikerek kétszer annyit érnek. És én továbbra is fenntartom, hogy Max a világ jelenlegi legjobb autóversenyzője.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK