Megszületett Hamilton döntése az F1-es jövőjéről?

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
Mercedes' British driver Lewis Hamilton waves to the ground during the drivers' parade at the Yas Marina Circuit before the Abu Dhabi Formula One Grand Prix on December 12, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülés szerint Lewis Hamilton - micsoda meglepetés... - folytatja a versenyzést és jövőre is rajthoz áll a Mercedes színeiben. Ezt néhány nappal ezelőtt Toto Wolff csapatfőnök kérdőjelezte meg, vagy legalábbis úgy tett. Természetesen mindenki tisztában volt vele, Hamilton folytatja, hiszen pénzt akar keresni.

A Hamiltonék szerint botrányos véget ért Abu-dzabi Nagydíj után Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, nem volt biztos abban, hogy a nyolcadik világbajnoki címét az utolsó körben elvesztő Lewis Hamilton folytatni akarja-e a versenyzést a Forma-1-ben. A brit pilóta a szezonzáró leintése után adott kötelező interjútól eltekintve Hamilton - megszegve a szabályokat - eltűnt a nyilvánosság elől.

Hamilton marad az F1-ben Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Mercedes közben megóvta a verseny eredményét, fellebbeztek az elutasítás ellen, majd Wolff szerint Hamiltonnal egyeztetve végül visszavonták a fellebbezést, de Hamilton és főnöke így is bojkottálta az FIA díjátadóját, majd az idei győztes, Max Verstappen kételkedett abban, hogy Hamilton vissza akarna vonulni.

Hamilton esetleges távozását nyilvánosan csak Wolff vetette fel,

a Motorsport.com olasz kiadása szerint azonban az osztrák üzletember és a Mercedes-Benz AG menedzsmentje is tudni akarta, hogy a hétszeres világbajnok jövőre beül-e a 44-es számú autóba. A cikk szerzője, Franco Nugnes úgy tudja, Hamilton „nem szándékozik félreállni”, továbbra is ő lesz a címvédő Verstappen elsőszámú kihívója.

Hivatalos bejelentés nem várható, hiszen a felvetés hivatalosan csak Wolff részéről hangzott el, de az osztrák üzletember és az autógyártó vezetése is megnyugodhat, Hamilton nem lép Nico Rosberg nyomába, aki 2016-ban néhány nappal a világbajnoki cím megnyerése után közölte, hogy befejezte a versenyzést az F1-ben.

A hétszeres világbajnoknak a korábbiaknál nehezebb dolga lesz,

hiszen a simulékony Valtteri Bottas után a sikerre éhes George Russell lesz az új csapattársa, a Williamstől érkező fiatal már ismeri a Mercedes-csapatot is, hiszen tesztpilóta is volt, ráadásul a 2020-as Szahíri Nagydíjon beugróként is vezette a versenyt, elhomályosítva a jóval rutinosabb Bottast.

Hajthat a nyolcadik vb-címre Forrás: Daimler AG/LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd

Hamilton jövőre ismét megpróbálhatja visszahódítani a világbajnoki címet, ami eddig példátlan módon a nyolcadik vb-címe lenne. Januárban lesz 37 éves, a Mercedesszel idén kétéves szerződéshosszabbításról állapodott meg.