A Red Bull már Verstappen előtt meghosszabbította főnöke szerződését

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull, Christian Horner
2021-12-12 18:56:37 ABU DHABI -Team boss Christian Horner and Max Verstappen of Red Bull Racing on the podium after winning the Formula 1 World Championship after the Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. REMKO DE WAAL (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem vártak a Red Bullnál, sajtóértesülés szerint már meghosszabbították a csapatfőnök Christian Horner szerződését. Ez az első építőkocka a stabilitás biztosítása érdekében.

Egyben tartaná a Red Bull az idei egyéni világbajnokságot megnyerő csapatát, ennek első lépése, hogy az Autosport értesülése szerint már meg is hosszabbították Christian Horner csapatfőnök szerződését. Helmut Marko, a vállalat tanácsadója a Servus TV műsorában egyelőre annyit ismert el, hogy dolgoznak az új megállapodáson, ami 2026-ig a csapathoz kötné Hornert.

Horner és Verstappen a vb-cím megnyerése után Forrás: ANP via AFP/Remko De Waal

A brit szakember 2005-ben, néhány hónappal azután csatlakozott, hogy a Red Bull megvásárolta a Jaguar F1-es csapatát, előtte nem dolgozott az F1-ben, tavalyig a legfiatalabb csapatfőnök volt a mezőnyben. Azóta sajátos, de sikeres együttműködést alakított ki a veterán Markóval, aki jól döntött, amikor beajánlotta őt a Red Bull-vezér Dietrich Mateschitznek.

„Christian a csapatfőnök, ő szerepel a nyilvánosságban, én inkább a háttérben maradok, de elég jól összehangoljuk a dolgokat, mi határozzuk meg az irányt a csapatnak és a személyzetünknek is. Sportpolitikai ügyekben is egy nyelvet beszélünk, és úgy gondoljuk, a sikerünk alátámasztja ezt” – mondta Marko.

Felidézte, hogy Mateschitz visszakérdezett, hogy kicsoda is Horner, mert a fiatal jelöltnek „nem volt semmilyen Forma-1-es tapasztalata”, de hozzátette: „Ismertem már őt a Formula 3000-ből és más juniorkategóriákból, tudtam, hogy milyen ambíciói és készségei vannak. Mostanra karizmatikus csapatfőnök lett, aki már tárgyalni kezdett arról, hogy 2026-ig szerződést hosszabbít.”

Marko viccelt Verstappennel, rákacsintott és megjegyezte, hogy Horner már azelőtt egyeztetni kezdett a menedzsmenttel, hogy a versenyzővel megállapodtak volna, de ez várhatóan nem okoz majd problémát, mert minden kulcspozícióban folytonosságra törekednek, ami különösen fontos lesz a karosszériára vonatkozó új szabályok miatt.

Marko leköti a győztes csapat tagjait Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bullnál várhatóan Verstappen hűsége miatt sem kell majd aggódni, a holland pilóta a szezonzáró leintése után azt mondta, még 10-15 évig maradna a csapatnál. Marko megjegyezte, hogy erről még tárgyalniuk kell, a holland pilóta viszont hozzátette, nem érdekli, hogy nagy ellenfele, Lewis Hamilton szerződése 2023 végén lejár a Mercedesszel.