Társoldalunk:
Hírlevél

Pérez elárulta, miért Verstappen a legjobb az F1-ben

2021.12.22. 21:25

Sergio Pérez úgy véli, jelenleg az idei világbajnok, Max Verstappen a legjobb versenyző az F1-ben, de reméli, hogy a jövő évi szabályváltozások lehetőséget teremtenek a számára, hogy közelebb kerüljön hozzá.

Két versenyző kimagaslóan szerepelt az idei F1-es szezon során, a világbajnok Max Verstappen és a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szó szerint az utolsó körig csatázott a trófeáért, és közben teljesen elszakadtak a mezőny többi tagjától. Verstappen idén többször is felhívta magára a figyelmet, részben az agresszív védekezése miatt, részben az egyéni teljesítménye révén.

Verstappen feladta a leckét Péreznek isForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

A holland pilóta már több csapattársát is tönkretette a versenyképességével, Daniel Ricciardo kivételével a Red Bullnál senki sem tudott még a közelébe sem kerülni, de az idei évtől szerződtetett Sergio Pérez elérte, hogy hosszabbítsanak vele, és remek csapatjátékosnak bizonyult. Ennek egyik lényeges eleme, hogy a mexikói pilóta felismerte, Verstappen jelenleg a legjobb a mezőnyben.

Nincs más pilóta, aki ennyire eggyé vált az autójával, mint Max – nyilatkozta a RacingNews365.com-nak. – Már régóta a Red Bullnál van, és ezt rögtön lehet látni. Mások, más autók esetében lehet látni némi gyengeséget, de nem hiszem, hogy bárki más egy lapon említhető Maxszal azzal kapcsolatban, hogy mennyire összeforrt az autójával. Nagyon magas szintet képvisel és szenzációs mércére leltem benne.”

Pérezt elsősorban azért szerződtették, mert a Red Bullnak szüksége volt valakire, aki legalább Verstappen közelében tud maradni és akadályozza a Mercedest abban, hogy két autóval, két eltérő taktikával támadják a holland pilótát. Ez általában nem sikerült, de Pérez így is sokat tett a holland pilótáért, és elfogadja, hogy jelenleg a csapattársa a legjobb mérce az F1-ben.

„Versenyzőként az ember a legjobbakkal akar dolgozni, és jelenleg szerintem ő a legjobb a Forma-1-ben – szögezte le. – Ezt el kell ismernem. Versenyzőként az embernek realistának kell maradnia, és ő borzasztóan magas szintet képvisel. Egyszerűen eggyé vált az autóval. Ez évek tapasztalatával alakul ki, és ő nagyon magas szintre jutott.”

Jól indult az együttműködésükForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Pérez ettől függetlenül úgy érzi, a jövő év lehetőséget teremt a számára, hogy közelebb kerüljön csapattársa tempójához. „Eléggé elmélyedtem a jövő évi autó fejlesztésében, sokat dolgoztunk a szimulátorban. Gyengébb a tapadás és sokkal nehezebb autó, úgyhogy nagyon más a mostanihoz képest. Nem annyira agilis” – összegzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK