Vágólapra másolva!
Alighanem egy fiatal gokartversenyzőnek fájt a legjobban, hogy Lewis Hamilton nem jelent meg az FIA év végi díjátadó gáláján Párizsban. Zack Zhu szomorú üzenetben tudatta, hogy mennyire készült a találkozóra kedvencével.

Lewis Hamilton minden bizonnyal büntetést fog kapni azért, mert a sportszabályzatot megszegve nem ment el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) év végi díjátadó gálájára, ám ez a büntetés alighanem nem fogja úgy megviselni, mint ahogyan egy fiatal gokartversenyezőt viselt meg a hétszeres világbajnok távolmaradása. Arról a francia gokartosról van szó, akinek az lett volna a feladata, hogy átadja az összetett második helyezettjének járó trófeát.

Hamilton az FIA-gála utáni napon csapata évzáró ünnepségére azért elment Forrás: Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team Twitter

Hamilton és Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon történtek miatt döntött a távolmaradás mellett, így tiltakozva az FIA tette ellen, amellyel véleményük szerint elvették Hamiltontól az egyéni világbajnoki címet. Azon túl, hogy a hétszeres világbajnoknak kötelező lett volna a megjelenés, Hamilton hiányzása a francia Zack Zhunak is igen rosszul esett.

A fiatal gokartversenyező ugyanis Hamilton nagy rajongója, a gála után ezért csalódottan tweetelt, amiért nem találkozhatott kedvencével.

– írta Zhu, utalva a Lewis Hamilton sisakdizájnját idéző saját festésére.

A fiatal gokartos csalódottan fogadta, hogy nem találkozhatott idoljával

Ezzel a poszttal ugyanakkor könnyen lehet, hogy Zhu elintézett magának egy találkozót a Mercedes pilótájával, akihez ha eljut az üzenet, aligha fogja figyelmen kívül hagyni azt.

Hamilton csöndbe burkolózik

Eközben egyre több a találgatás azzal kapcsolatban, hogy mi járhat a hétszeres világbajnok fejében, aki a közösségi médiában legutóbb az Abu-dzabi Nagydíj időmérője után posztolt, nyilvánosan pedig a verseny után, Jenson Buttonnak szólalt meg. Azóta csak Toto Wolff szavaiból tudhatjuk, hogy nagyon megviselték őt a történtek (az F1 közösségi médiás oldalait ki is követte), a Mercedes csapatfőnöke pedig már arra célzott, reméli, hogy pilótája nem hagy fel a versenyzéssel.

„Nagyon szeretném, ha folytatná, mert ő minden idők legjobbja. Versenyzőként a szíve azt fogja súgni neki, hogy folytatnia kell, mert a karrierje legjobb időszakában van" – nyilatkozta az osztrák üzletember.

A január 7-én 37. életévét betöltő Hamilton tavaly év elején meghosszabbított szerződése 2022 végéig szól.