A Hamilton és Verstappen közötti pillanat, amiről még a Netflix kamerája is lemaradt

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 09: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talk in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 09, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Antonin Vincent - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A sorsdöntő Abu-dzabi Nagydíj sajtótájékoztatóján történtekről ugyan több kamera jelenléte ellenére nem készült felvétel, de jól érzékelteti, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton miként viszonyult egymáshoz a világbajnoki finálé előtt.

Lewis Hamilton és Max Verstappen idei rivalizálása bővelkedett feszült és ellentmondásos pillanatokban, ám a két pilóta szinte sosem kritizálta a másikat nyilvánosan, ehelyett meghagyta ezt Toto Wolffnak és Christian Hornernek, a Mercedes, illetve a Red Bull csapatfőnökének.

Noha Jos Verstappen, az újdonsült világbajnok apjának egyik nyilatkozatából megtudhattuk, hogy Max Verstappen és Hamilton csak akkor szokott néhány szót váltani, ha együtt állnak a dobogón vagy egy közös sajtótájékoztatón együtt vesznek részt, az F1 egyik újságírójának anekdotája megmutatta, hogy még a mindent eldöntő szezonzáró előtt sem volt közöttük ellenséges a viszony.

Hamilton és Verstappen az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Antonin Vincent

Az említett újságíró az FIA hivatalos sajtótájékoztatóin évek óta a moderátor szerepét betöltő Tom Clarkson, aki az F1 Nation podcastban idézte fel az Abu-dzabi Nagydíj előtti csütörtökön történteket. Ezekről a sajtótájékoztatókról tudni kell, hogy a versenyzők párosával vesznek részt rajtuk, a párokat pedig napokkal előre az FIA határozza meg. Kézenfekvő volt, hogy a világbajnoki címért harcoló kettős együtt ül majd le a kamerák elé, amit meg is tettek, előtte pedig udvariasan üdvözölték egymást.

„Előzetesen nagy egyeztetések zajlottak arról, hogy csináljunk-e kellemetlen kézfogós fényképet, amit szerintem te és Schumacher néhányszor megtettetek, nem igaz? – szólt az 1996-os világbajnok Damon Hillhez Clarkson. – Úgyhogy azon tanakodtunk, hogy csináljunk-e velük egy ilyet, hiszen minden újság ezt akarja. Max korán érkezett, leült és elcsevegtünk.

A teremben volt a Netflix egyik kamerája, a két állandó kamera a sajtótájékoztatóhoz és még egy fotós is."

Ezután lement a sajtótájékoztató, majd miután Verstappen és Hamilton is elhagyta a termet, Clarkson megtudta, hogy senkinek sem sikerült elkapnia a pillanatot.

„Odafordultam a netflixes sráchoz, »Ó, biztosan élvezted az ökölpacsit«, mire ő: »Lemaradtam róla, haver, lemaradtam«. Visszakérdeztem, hogy »Lemaradtál?«, mire azt felelte, hogy „Igen, Lewisra fókuszáltam, és mire észrevettem, hogy mi történik, már lemaradtam.«"

Az időmérő utáni ökölpacsit már az egész világ láthatta Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Clarkson ezután az FOM embereire nézett, akik közölték vele, hogy még nem forogtak a kamerák, majd ezután a fotósra, akinek a gépén még a rossz lencse volt.

Hamilton és Verstappen aztán az időmérő edzés után is ökölpacsizott, a futam után pedig meg is ölelték egymást, a fentebbi epizód ugyanakkor jól mutatja, hogy a színfalak mögött is megvolt köztük a tisztelet.