Vágólapra másolva!
Toto Wolff és Lewis Hamilton sem ment el az FIA év végi díjátadójára (utóbbi ezzel megszegte a sportszabályzatot), a Mercedes csapatfőnöke pedig arról beszélt, mindketten nagyon maguk alatt vannak a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon történtek miatt, és csak reméli, hogy a hétszeres világbajnok nem fordít hátat a Forma-1-nek. A Mercedes brackley-i központjában viszont már ő és pilótája is jó hangulatban ünnepelt.

Toto Wolff, a Mercedes-istálló csapatfőnöke komor hangulatú, fekete ruhában, drámai gesztusokkal és retorikai fordulatokkal tarkított online sajtóbeszélgetése után az osztrák üzletember saját csapata ünnepségét azért már nem bojkottálta, és mind ő, mind a világbajnoki címet a szezonzáró futam utolsó körében elveszítő Lewis Hamilton tiszteletét tette az angliai Brackley-ben, hogy megünnepelje a teljes csapattal a zsinórban nyolcadik alkalommal megnyert konstruktőri világbajnoki címet.

Hamilton, Wolff és Bottas bevonulása a gyárba

Hamilton és Wolff mosolyogva vonult végig a gyárban dolgozó csapattagok között a Mercedestől búcsúzó Valtteri Bottas társaságában, majd a hármas pódiumbeszélgetésen vett részt, hogy az istálló Twitter-oldala szerint „megköszönje a csapatnak az újabb történelmi szezont.”

Az ünnepség végén az istálló arról sem feledkezett meg, hogy méltón búcsúztassa a gárdától öt közös szezon és öt közös konstruktőri világbajnoki cím után elköszönő Valtteri Bottast, akit barátnőjével, Tiffany Cromwell-lel stílusosan egy kabrió Mercedes hátuljára ültetve engedett útjára a karácsonyi kivilágításban őt éltető alkalmazottak között.

Bottas búcsúja

Bottas még utoljára a Mercedes Twitterén is szerepelt és ott is köszönetet mondott. „Hello mindenki! Ez az utolsó napom a Mercedes-gyárban. Érzelmes volt, jó volt látni mindenkit. Igazán büszkének és kiváltságosnak érzem magam, hogy öt évet tölthettem a csapattal és ezen évek mindegyikében megnyertük a konstruktőri világbajnoki címet. Én is gyűjtöttem néhány FIA-trófeát, bár nem a győztest, hanem másokat, de azt hiszem, ez is valami.”

„Még egyszer szeretném megköszönni az öt év során kapott támogatást, ez sokat jelent. Szerintem ez lesz az egyik utolsó posztom a csapatnak, de azért az ünnepek közeledtével csekkoljátok a TikTok-oldalukat, szerintem lesznek jó kontentek. Köszönöm szépen még egyszer azoknak is, akiktől ma elköszöntem a csapatban, nagyon különleges nap volt! Köszönöm!”