Társoldalunk:
Hírlevél

Horner a leköszönő Jean Todtnak: Remélem, nem tér vissza!

2021.12.17. 19:04

Elismerte az FIA éléről távozó Jean Todt érdemeit Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. Todtot összefüggésbe hozták a Ferrarival, a Red Bull csapatfőnöke erre is utalhatott.

Három ciklus, összesen 12 év után elhagyja az FIA elnöki posztját Jean Todt, aki rali navigátorként, majd Dakar- és Le Mans-győztes sportigazgatóként, később a Ferrari csapatfőnökeként és általános vezérigazgatójaként páratlan pályafutást futott be, és a szövetség élén is elévülhetetlen érdemeket szerzett a közlekedésbiztonság és a versenyzés biztonsága érdekében.

Todt és Horner a díjátadó előtti sajtótájékoztatónForrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

Ezt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is kiemelte a szövetség díjátadó gálája előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelynek zárásaként a brit szakember személyesen köszönetet mondott a 75 esztendős sportdiplomata munkájáért. „Nagy nyomást helyeztünk Önre, de mindig fenntartotta az egyensúlyt és a sportszerűséget” – jelentette ki, miközben a Mercedes pont ezt kéri számon.
Emlékezhetünk a glóriára, sok versenyző [ellenezte] és egyetlen csapat sem vágyott rá, de Ön keresztül vitte, és most sok versenyző köszönheti Önnek az életét, nem csupán a Forma-1-ben, hanem azon kívül is.”

„Ma este szeretném elismerni, amit Ön a sportért tett, szerintem minden csapat nevében megköszönhetem, és minden jót kívánunk, bármihez is kezd a jövőben. Remélem, nem tér vissza!” – viccelt Horner, ezzel valószínűleg arra utalt, hogy a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt az olasz sajtóban felmerült, hogy Todt visszatérhet a Ferrarihoz.

Az értesülés szerint a francia szakember egyfajta „szupertanácsadó” lehet, hasonló szerepet tölthetne be, amit haláláig Niki Lauda is a Mercedesnél. Az ötlet állítólag Todttól származik, egyeztetett erről a Ferrari elnökével, John Elkann-nal, döntés viszont egyelőre nem született. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a szezonzárón spekulációnak nevezte a felvetést.

„Hallottam és olvastam ezzel kapcsolatban néhány spekulációt, de annyit mondhatok, hogy ezek egyelőre spekulációk. Személy szerint én dolgoztam együtt Jean Todttal, a főnököm volt, és úgy gondolom, nagyon sokat tanultam tőle.”  

Todt mindent megnyert a Ferrarival, a rekordjait csak a Mercedes tudta megdönteniForrás: Ferrari

„Megtisztelő volt vele dolgozni, és bármit is hoz a jövő, továbbra is megtiszteltetés lenne együttműködni vele, mert továbbra is azt gondolom, hogy én és a csapat is sokat tanulhatunk még” – összegzett a svájci szakember.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK