Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen: Tudtuk, hogy a vb-címet senki sem veheti el tőlünk

2021.12.16. 20:04

Max Verstappen mától hivatalosan is Forma-1-es világbajnok, a holland pilóta szerint a szezon során egyszer sem érezte, hogy biztosan megnyeri a vb-t, de a leintés után már nem aggódott amiatt, hogy a Mercedes óvása miatt elveszíti a sikert.

Az FIA díjátadóján Max Verstappen hivatalosan is átvehette az idei F1-es világbajnoki címért járó trófeát. A Red Bull versenyzője a ceremónia előtti sajtótájékoztatón elmondta, bár az autója ígéretesen szerepelt a teszteken, ő nem bízta el magát, mert nem lehetett biztos abban, hogy az ellenfelek mennyire lesznek versenyképesek.

Vestappen a 2021-es világbajnokForrás: AFP/Julien De Rosa

„Próbáltam mindig közömbös maradni, mert az ember sohasem tudja, hogy a többiek mit csinálnak és mennyit titkolnak, de az pozitívum volt, hogy éreztem, jó az autó balansza és kényelmesen tudom vezetni. Az első versenyen nem festett jól a helyzet, de úgy éreztem, hogy a szezon során lesznek még kedvezőbb pályák.”
Utána az volt a lényeg, hogy ne legyünk túlságosan lelkesek, se letörtek, hanem találjuk meg a középutat.”

Verstappen a világbajnoki győzelemre utalva kijelentette, „nem volt olyan pont, amikor úgy éreztük, hogy ez már zsebben van”, szerinte minden versenyen kérdéses volt, hogy sikerül-e legyőzniük Hamiltont, nagy szerepet tulajdonított a részletekre való odafigyelésnek. Elárulta, a leintés után már nem tartott attól, hogy a Mercedes óvása miatt elveszíti a végső győzelmet.

„Nagyon jól éreztük magunkat, tudtuk, hogy a pályán nyertük meg. Zöld lámpa volt, zöld zászló, ezt soha, senki sem vehette volna el tőlünk” – jelentette ki Verstappen. Hozzátette, nem sajnálja Hamiltont, aki végül egy vitatott versenybírói döntés miatt került hátrányos helyzetbe, amit Verstappen ki is használt ellene.

  Nem sajnálom, de megértem, hogy nagyon fájhat.

„Végtére is, ez is a versenyzés része, a legvégéig kell küzdeni, és tudni, hogy a versenyzésben bármi megtörténhet. Ő is nyert így világbajnokságot, úgyhogy szerintem ő is megérti ezt a helyzetet – mondta, majd, amikor arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy egyelőre nem garantált, hogy Hamilton jövőre is versenyezni fog, arra célzott, hogy ellenfele maradására számít.

Verstappen legyőzte Hamiltont - GalériaForrás: Getty Images/Alex Pantling

„Nyilvánvalóan megértem, hogy egy ilyen verseny után az első néhány napban az ember nem boldog, de ahogy korábban is mondtam, neki is meg kell értenie, hogy ez a versenyzés része. Végtére is, ilyen dolgok megtörténhetnek az emberrel. Szerintem csak vissza kellene néznie, hogy mi mindent elért már, ebből erőt meríthet, hogy hajtson tovább, mert még mindig küzdhet a nyolcadik világbajnoki címéért, és az biztos, hogy 2022-ben is megteheti, úgyhogy nem látom okát annak, hogy fel kellene adnia vagy abba kellene hagynia.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK