Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen: Néha utáltuk egymást Hamiltonnal

2021.12.16. 10:03

A Forma-1 új világbajnoka, Max Verstappen szerint tisztelik egymást idei legnagyobb ellenfelével, Lewis Hamiltonnal, de elismerte, előfordultak pillanatok, amikor a küzdelem hevében nem volt felhőtlen a viszonyuk. A Red Bullnál méltatták a hétszeres világbajnokot.

Feszült küzdelemben, az utolsó körben dőlt el az idei egyéni világbajnoki cím sorsa a Forma-1-ben, Max Verstappen végül megelőzte Lewis Hamiltont, és pályafutása során először világbajnok lett. A Red Bull versenyzője az egész szezon során csatázott rutinos ellenfelével, többször össze is ütköztek és próbáltak nyomást helyezni egymásra. Verstappen szerint ez nem múlt el nyomtalanul.

Verstappen és Hamilton az utolsó méterekig küzdött a vb-címértForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Néha utáltuk egymást, de ez teljesen rendben van. Ilyen a bennünk dolgozó versenyszellem. Ő hihetetlenül jó versenyző” – méltatta ellenfelét Verstappen a BBC-nek adott interjúban. A Red Bull pilótája elmondta, nem neheztel Hamiltonra azért, mert a leintés után a csapatrádión azt mondta, szerinte manipulálták az Abu-dzabi Nagydíj lefolyását Verstappen győzelme érdekében.

Előtörnek az érzelmek, ez már a szezon során is látszott, szerintem ez teljesen normális.” „Nagyon szép volt, hogy a verseny után rögtön odajött hozzám. Akadtak pillanatok az év során, amikor összeakadtunk, de nagyon tiszteljük egymást. A határig hajszoltuk egymást. A legtöbb esetben eljutottunk odáig, amire mi és az autóink képesek voltak” – mondta. – Biztosan nagyon nehéz volt Lewis és a csapata számára [a vereség], de nyert már hét világbajnoki címet, ami bizonyos szempontból megkönnyíti a helyzetét.”

Verstappen nem tagadta, hogy nagyon szerencsés győzelmet aratott Abu-Dzabiban, de leszögezte, hogy a pályán nyerték meg a világbajnoki címet. Szerinte a szezon során többször is balszerencsés volt, ezek nélkül már korábban lezárta volna a világbajnoki küzdelmet, így nincs rossz érzése amiatt, hogy végül rámosolygott a szerencse. „Néha egy kis mázli is jól jön az ember életében” – vélte.

A világbajnok kijelentette, nem ért egyet azzal, hogy a Mercedes vitatja a világbajnokság végeredményét. „Nem beszélhetek a nevükben, de szerintem a versenyeket a pályán kellene megnyerni és mi ezt tettük az egész szezon során. Mi szereztük a legtöbb pole-t és a legtöbb győzelmet. Feszült küzdelem volt és az utolsó verseny elég őrületesen alakult, de szerintem csapatként megérdemeltük ezt.” – jelentette ki.

Verstappent világbajnokként ünnepelték a Red Bull főhadiszállásán - GalériaForrás: Getty Images/Alex Pantling

Verstappen úgy vélte, az utolsó versenyen felszabaduló érzelmek jót tettek a sportágnak, de egyetértett azzal, hogy érdemes felülvizsgálni a szabályokat. „Úgy tekintek magamra, hogy mit csinálhatnék jobban, és ugyanez igaz a szervezőkre is. Ők is mindig azt fogják keresni, hogy mi lehetne jobb jövőre. Ezt észben kell tartani.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK