Alonsót újra meg kell műteni, felkészültebben várná a következő szezont

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Fernando Alonso, Alpine
Alpine's Spanish driver Fernando Alonsoarrives for the drivers' parade at the Yas Marina Circuit before the Abu Dhabi Formula One Grand Prix on December 12, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Még át kell esnie egy műtéten Fernando Alonsónak, mielőtt megkezdené a felkészülést a 2022-es F1-es szezonra.. A kétszeres világbajnok bízik benne, hogy jövőre szintet léphet az Alpine-nal.

Nem indult jól Fernando Alonso számára az idei év, hiszen február elején, biciklis edzés közben elütötték a kétszeres világbajnokot, akinek eltört az állkapcsa és műteni is kellett. Mindez egyértelműen visszavetette kissé az Alpine versenyzőjének felkészülését, de a téli teszteket és versenyeket sem kellett kihagynia. A baleset utóhatásai viszont még hónapokig jelen voltak az életében, noha elmondása szerint nem hátráltatták a versenyzésben. Ahogy vélhetően az sem fogja, hogy ismét kés alá kell feküdnie.

Alonso végleg maga mögött hagyhatja biciklis balesetét Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után még maradt az arab országban, szerdán ugyanis ő vezette az Alpine 2018-as öszvérautóját a Pirelli gumitesztjén. Utána viszont a többi pilótához hasonlóan megkezdte a téli szünetet, amely során még vár rá egy műtét.

– idézi őt a spanyol El Mundo Deportivo.

„Kicsit felkészültebbnek kell lennem annál, mint amilyen a legutóbbi szezon előtt voltam. A biciklis balesetem nem segített. Januárban eltávolítják a fémlemezeket, utána pedig két hét kiesik, ugyanakkor ezek a hetek valószínűleg a műtét nélkül is kiesnének, mert itt az ideje pihenni” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok, akinek így nem jelent majd nagy érvágást az újabb műtét.

Alonso elmondta, hogy a balesete után számolta a napokat, mielőtt Bahreinbe kellett utaznia a szezon előtti tesztre, amelyen fizikálisan nem volt 100%-os. Az idén pedig azt tervezi, hogy még többet edz.

Sok mindent kell tennem azért, hogy ugyanolyan formában és erőben legyek. De készen állok rá, ezért is tértem vissza. Több áldozatot kell hozni, de ez a terv erre a télre. Olyan erős leszek, amennyire csak tudok, és tudom, hogy többet kell edzenem és tennem, mint a többi pilótának, mivel idősebb vagyok náluk.”

Szerdán a 2018-as Renault-val tesztelte a Pirelli 2022-es gumijait Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

A kétszeres világbajnok a jövő márciusban rajtoló 2022-es szezonnak nagy reményekkel vág neki, a szabályváltozások ugyanis az Alpine-nak is lehetőséget kínálnak a felzárkózásra. „Több motorerő az egyenesekben, nagyobb leszorítóerő a kanyarokban. Ezt célozzuk meg jövőre" – összegezte az elvárásokat az idei évet egy nyolcadik hellyel a pontversenyben tizedikként záró spanyol.

A hét ponttal csapattársát, Esteban Ocont is megelőző Alonso abban bízik, hogy "csak" jobb autóra van szükségük 2022-ben, a csapat működése szerinte ugyanis már az idén is magas szintű volt.

Mindössze versenyképes csomagra van szükségünk az enstone-i és viry-i gyárakból. Jó néhány hónapja dolgozunk már ezen, és nagy reményeink vannak, de majd a februári teszteken meglátjuk."