Verstappen szerint Hamilton nem akarja utólag megnyerni a bajnokságot

Forma-1, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Abu-dzabi Nagydíj 2021, futam
(211213) -- ABU DHABI, Dec. 13, 2021 (Xinhua) -- Red Bull driver Max Verstappen (R) of the Netherlands and Mercedes' Lewis Hamilton of Britain celebrate after the Formula One Abu Dhabi Grand Prix in Abu Dhabi, the United Arab Emirates, Dec. 12, 2021. Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands has won the world champion of 2021. (Xinhua) (Photo by Wu Zhuangtonglian / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen elárulta, Toto Wolff üzenetben gratulált neki, miután megszerezte a világbajnoki címet. A holland pilóta remek sportembernek tartja Lewis Hamiltont, és szerinte ő nem erőltetné a fellebbezést.

Max Verstappen drámai végjátékban győzte le Lewis Hamiltont az Abu-dzabi Nagydíjon, amivel megnyerte pályafutása első világbajnoki címét. Az utolsó kör előtt történt események hatalmas felháborodást váltottak ki a Mercedes oldaláról, a konstruktőri pontverseny győztese két óvást is benyújtott, majd ezek elutasítása után bejelentették fellebbezési szándékukat.

Verstappen vitatott döntés után nyert, de Wolff azóta gratulált neki Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Kamran Jebreili

Toto Wolff, a csillagos istálló csapatfőnöke már a futam végén magából kikelve rádiózott Michael Masi versenyigazgatóval, azóta pedig nem szólalt meg a nyilvánosság előtt. Max Verstappen azonban elárulta, az ellentmondásos körülmények ellenére az osztrák üzletember elismerte a teljesítményét.

Toto küldött egy üzenetet, amiben gratulált a szezonhoz, és [hozzátette] megérdemeltem a győzelmet

– idézi a Sky Sports.Ez természetesen szép volt tőle, az utolsó körben az érzelmek a tetőfokára hágtak mindkét csapatnál.”

A holland pilóta ezt követően kitért ellenfelére, Lewis Hamiltonra, aki holland sajtóértesülések szerint arra kérte csapatát, hogy álljon el a fellebbezéstől. Ez persze nem megerősített információ, de maga Verstappen is úgy gondolja, hogy ha a hétszeres világbajnokon múlna, akkor nem próbálnák megváltoztatni a sorrendet.

Szerintem elfogadta az eredményt – jelentette ki. – Nyilván segít, hogy az embernek hét világbajnoki címe van, szerintem ez kicsit megvigasztalja.

Úgy vélem, ha ez fordítva történt volna, sokkal fájdalmasabb lenne számomra, mert nekem egy sem volt.”

A két éllovas a szezon végén olykor kemény szavakat használt, amikor a másikról beszélt, a leintés után viszont sportszerűen viselkedtek egymással. Verstappen hangsúlyozta, hogy nagyra tartja Hamiltont, és szerinte végig tisztelték egymást.

Verstappen szerint neki sokkal jobban fájt volna egy ilyen vereség, mint Hamiltonnak Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Wu Zhuangtonglian

„Lewis általánosságban remek sportember – mondta. – Odajött hozzám és gratulált nekem, miközben az utolsó kör nagyon kemény lehetett számára. Ez azt is megmutatja, hogy milyen tisztelet volt közöttünk. Nyilván nekünk is megvoltak a nehéz időszakaink az idény folyamán, de végső soron tiszteltük azt, amit csináltunk. Az egész szezonban a határokig hajszoltuk egymást, nagyon élveztem a versenyzést ellene.”

A leintés után Verstappen a rádióban, majd az interjúk során is kijelentette, hogy reméli, 10-15 maradhat a Red Bullnál. Az évek során viszont többször is felmerült, hogy elhagyja az istállót, miután az energiaitalosok nem voltak képesek tartósan versenyképes autót adni neki. A 24 éves versenyző természetesen nem bánta meg, hogy maradt, sőt, így értékesebbnek tartja a győzelmet.

Mindenkivel remek a kapcsolatom, nagyon bíztam a fejlődésben és hűséges voltam, mert ők adták meg nekem az esélyt, hogy annyira fiatalon a Forma-1-be kerüljek

– magyarázta. – Nagyra értékelek mindent, amit tettek értem. Persze néha volt lehetőségem, hogy máshova menjek, és akkor korábban bajnok lehettem volna. Most már nem számít, de ezt sokkal értékesebbé teszi, hogy közösen értük el, miután együtt mentünk végig az úton az évek során.”