Kifakadt a vereségen, de a futam után hatalmasat bulizott a Mercedes főnöke

Forma-1, Toto Wolff, Szaúd-arábiai Nagydíj 2021, futam
Mercedes AMG Petronas F1 Team's team principal Toto Wolff (R) celebrates in the pits after Mercedes' British driver Lewis Hamilton won and Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas placed third in the Formula One Saudi Arabian Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on December 5, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
Közvetlenül a leintés után még forrtak az indulatok az Abu-dzabi Nagydíjat illetően, nem sokkal később viszont Toto Wolffon már nem látszott, hogy elvesztették az egyéni világbajnokságot. A Mercedes csapatfőnöke láthatóan elengedte magát az éjszakában, Valtteri Bottas pedig egy medencébe történő ugrással búcsúzott a csapattól.

Forrtak az indulatok az Abu-dzabi Nagydíj után, hiszen a Mercedesnél nehezen fogadták el, hogy Max Verstappen egy vitatott döntésnek köszönhetően, az utolsó pillanatban csavarta ki a világbajnoki címet Lewis Hamilton kezéből. Többek között Toto Wolff csapatfőnök is rendkívül feldúlt volt, olyannyira, hogy utoljára akkor beszélt a nyilvánosság előtt, amikor Michael Masi versenyigazgatón kérte számon az ítéletet.

Wolff ebben a pillanatban aligha gondolt Hamilton vereségére

Kívülről nézve bizonyára sokan azt gondolják, hogy egy ilyet nagyon nehezen lehet megemészteni, aznap pedig lehetetlen másra gondolni. Természetesen nem tudjuk, hogy mi játszódott le az osztrák üzletember fejében, de az tény, hogy

pár órával később nem látszott rajta, hogy milyen körülmények között bukták el az egyéni pontversenyt.

Az éjszakát, vagy legalábbis annak egy részét ugyanis egy bárban töltötte, ahol láthatóan elengedte magát. Wolffról több videó is készült: az egyiken a csapattagok közé ugrik, a másikon pedig önfeledten énekel. Valószínűsíthető, hogy korábban nem kevés alkoholt is elfogyasztott.

Wolff önfeledten bulizott az abu-dzabi éjszakában

Hozzá kell tenni, hogy a drámai vereség ellenére a Mercedesnek azért így is volt mit ünnepelnie, hiszen zsinórban nyolcadik alkalommal hódították el a konstruktőri világbajnoki címet. Ez korábban senkinek nem sikerült, sőt, már a héttel is egyedüli rekorderek voltak.

A búcsúzó Bottast is ünnepelték

A másik apropó a bulizásra, hogy Valtteri Bottas utolsó futamát teljesítette a Mercedes színeiben. A finn pilótát a vállukra emelték a többiek, és láthatóan ő is remekül érezte magát. A tízszeres futamgyőztes ugyan bosszankodott Hamilton vereségén, de a végeredmény őt nem annyira viselhette meg, hiszen már rögtön a futam után, még versenyzői overálban beleugrott a medencébe.

Bottas utolsó megmozdulásainak egyike a Mercedes versenyzői overáljában

Bottas jövőre az Alfa Romeo csapatánál fog versenyezni, de már idén debütálhatott új csapata színeiben, miután a fiatal pilóták tesztjével párhuzamosan zajló gumiteszt első, keddi napján ő vezetheti az autót. A Mercedes pedig saját új versenyzőjét, George Russellt foglalkoztatja mindkét napon.