Társoldalunk:
Hírlevél

Koronavírus-fertőzés miatt csak 19 pilóta vesz részt az F1 szezonzáróján

2021.12.12. 09:30

A Haas-istálló közleményben jelentette be, hogy Nyikita Mazepin legutóbbi koronavírus-tesztje pozitív lett, így az orosz pilóta kénytelen kihagyni az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjat, amelyen emiatt 20 helyett 19 versenyző indul.

Nem lesz ott az abu-dzabi szezonzáró futamon az időmérő edzésen a 20. helyet megszerző Nyikita Mazepin, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje. A 22 esztendős orosz pilóta számára ezzel véget ért az idei évad.

Nyikita Mazepin, az Uralkali Haas F1 Team versenyzőjének pozitív lett a koronavírus-tesztje a Yas Marina-versenypályán a vasárnapi Abu-dzabi Nagydíj előtt, ezért a csapat sajnálattal jelenti be, hogy Nyikita nem tud részt venni a versenyen” – áll az istálló közleményében.

Mazepin különleges sisakfestéssel is készült az idei utolsó futamra, de a versenyen már nem viselheti aztForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

A közlemény kitér arra is, hogy Mazepin „fizikailag jól van és nincsenek tünetei, de most karanténba vonul és igazodik a releváns egészségügyi hatóságok szabályozásaihoz, miután a biztonság a legfontosabb minden résztvevőnek.”

A Haas ezután minden jót kívánt Mazepinnek, és már várja, hogy a 2022-es szezon előtti tesztek során újra az egyik autójában köszöntse az oroszt.

Nem sokkal a bejelentés után Mazepin a Twitteren posztolt: „Hello, mindenki! Sajnálattal tudatom, hogy pozitív lett a Covid-tesztem. Tökéletesen jól érzem magam, de nem fogok tudni ma versenyezni. Minden pilótatársamnak fantasztikus szezonzárást kívánok, és mindenkinek szeretettel köszönöm a támogatást!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK