Társoldalunk:
Hírlevél

A harmadik hely is meglehetett volna a Ferrarinak

2021.12.11. 17:40

Eltérően értékelte az Abu-dzabi Nagydíj időmérő edzését a két Ferrari-pilóta, akik közül Carlos Sainz volt csak elégedett.

A Ferrarik az ötödik, illetve a hetedik rajthelyet szerezték meg az idei utolsó futamra, de csak a harmadik sorból induló Carlos Sainz volt elégedett a teljesítményével, míg a csapattársától valamivel több mint 1 tizedmásodpercet kapó Charles Leclerc szerint több is volt benne.

Sainznak sikerült összekapnia magát a rossz pénteki nap utánForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Meglehetősen elégedett vagyok a mai teljesítményemmel. A tegnapi nap hosszú idő óta az egyik legnehezebb péntek volt, amiből sikerült jól visszajönnünk. Keményen dolgoztunk, hogy versenyképes autót rajunk össze, úgyhogy jár a köszönet az egész csapatnak. Ez az időmérő megerősítette, hogy jó előrelépést értem el az időmérők terén az év során, ami egy újabb pozitívum a mai napról" – olvashatók az ötödik helyről induló Sainz szavai a Scuderia közleményében.

A spanyol pilóta elárulta, hogy a jó gumikezelés hozta meg neki ezt a helyezést, és azt nézve, hogy csak 6 századdal kapott ki az utóbbi futamokon lassabb McLarenben ülő Lando Norristól, még előrébb is végezhetett volna. A harmadik szektor volt a kulcs. Nem szabadott túl sokat kivenni a gumikból az első két szektorban, majd az, hogy a harmadikban nyomtam neki, jó kört eredményezett.Az eredményeket megnézve még ennél is jobb lehetett volna, mivel Lando csak néhány századdal végzett előttem. Holnap a versenyen nem lesz könnyű előzni, de megpróbáljuk a legjobbunkat, hogy megnehezítsük a dolgát és javítsunk néhány helyet. Jól akarom befejezni az első idényemet a Scuderia Ferrarival!"

Leclerc bosszús voltForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Csapattársával ellentétben Charles Leclerc kissé csalódott volt, amiért csak hetedik lett. „Megvolt bennünk a potenciál, hogy jobban teljesítsünk ma. Az első és a második szektor nagyon jól összeállt, de valószínűleg egy kicsit túlságosan nyomtam, így nem maradt tapadásom, mire az utolsó szektorba értem – fedte fel Leclerc, hogy ő nem tudta azt megtenni, amit a csapattársa. – Sajnálatos, de ilyen az élet. Holnap nehéz lesz visszavágnunk, de mindent meg fogunk tenni.

A versenytempónk erős, úgyhogy remélhetőleg az idén még egyszer utoljára mindent jól össze tudunk rakni."  

Laurent Mekies, a Ferrari versenyigazgatója szerint mindkét pilótájuk jól teljesített. „Jó időmérő volt, különösen a teljesítményszintünket nézve. A szezon eleje óta látszik, hogy a két élcsapat mögött nagyon szoros a helyzet, és nagyon kevés is elég, hogy akár egy 10-12 autóból álló csoport elején vagy végén találja magát az ember. Carlos és Charles mindent beleadott, és az időmérő végéig harcban voltunk a második rajtsorért. Mindkettejük rajtpozíciója jó kiindulási alap a holnapi versenyre."

„Két teljesen új pálya után egy olyanon versenyzünk, amelyet jelentősen módosítottak, aminek köszönhetően sokkal jobb lett a ritmusa, a csapat pedig ismét megmutatta, hogy bármilyen újdonsághoz képes gyorsan alkalmazkodni. Ma árral szemben úsztunk a megközelítésünkkel az időmérőre, ami segíteni fog abban, hogy kiaknázzuk a bennünk rejlő potenciált" – tekintett előre a futamra Mekies.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK