Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc az időmérőre, Sainz minden téren fejlődne a Ferrarival

2021.12.10. 18:44

Javulnának a Ferrari pilótái az Abu-dzabi Nagydíj első két szabadedzése után, különösen Carlos Sainz volt elégedetlen a pénteki eredményekkel. Charles Leclerc üdvözölte a pálya átépítését.

A 8-9. helyet szerezte meg a Ferrari két pilótája az Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzésén, de mindketten úgy érzik, hogy javulhatnak a folytatás előtt. Charles Leclerc elégedettebb volt, bár ő is úgy vélte, hogy a péntek este megrendezett második tréning után még akad teendőjük a beállítások finomítása terén.

Sainz nem érezte jól magát a Ferrariban - GalériaForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Nagyon tetszik az új nyomvonal, mókás volt vezetni rajta. A módosítások révén egyszerűbbnek tűnik az üldözés, a fejlesztések pozitívan alakultak. Elég sokat javult a pálya állapota a nap során, ez inkább a hőmérsékletnek köszönhető, este sokkal hűvösebb van. Ez javítja a tapadást. Elég erős a gumikopás, de szerintem az autónk jól reagál ezen a pályán.”
A versenyszimuláción jó munkát végeztünk, az időmérőre való felkészülés tekintetében van még egy kis hátrányunk. E téren van még egy kis lemaradásunk a legközelebbi ellenfeleinkhez.”

Leclerc ezen a hétvégén a látványos sisakkamerát is használja, így a nézők szó szerint az ő szemszögéből is láthatják az eseményeket. Csapattársa, Carlos Sainz nehezebb helyzetben volt, ennek a csapatrádión is hangot adott, amikor arra kérte mérnökeit, hogy nézzék át az autóját, mert nem elégedett a viselkedésével.

„Nagyon nehéz péntek volt, mert az első szabadedzésen egyáltalán nem éreztem magam otthonosan az autóval és az egész nap során hajtottam a balanszt. Ez elég szokatlan, mert általában mindig jó alapokra építkezünk, most viszont sok dolgunk van a szombat előtt. Leülünk a mérnökökkel és megnézzük, hogyan javíthatjuk az autót, így remélhetőleg holnap jobb lesz a teljesítményünk.”

Sainz hozzátette, nagyon kalandosnak érezte az első napját Abu-Dzabiban, szerinte a korábbiaktól nagyon eltérő kihívás elé állította őket a megváltozott nyomvonal és a pálya új felülete, erre az átépítést tervező Studio Dromo ügyvezetője, Jarno Zaffelli is számított a hétvége előtti felvezetés során.

A Ferrari így is jó helyzetben várhatja a folytatást, a konstruktőri világbajnokság 3. helyén 38,5 pont az előnyük a McLarennel szemben, így a wokingi istállótól kettős győzelemre lenne szükség a fordításhoz. Leclerc az egyéni pontverseny 5. helyezettje, 4 ponttal előzi meg Lando Norrist, Sainz a 7. helyen további 4,5 ponttal van lemaradva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK