Vettel: Ha Hamilton győz, akkor is Schumacher a legkiválóbb

Forma-1, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Brit Nagydíj, 2012, McLaren, Mercedes
MONTE CARLO, MONACO - MAY 23: Lewis Hamilton (R) of Great Britain and McLaren talks with Michael Schumacher (L) of Germany and Mercedes GP at the drivers press conference during previews to the Monaco Formula One Grand Prix at the Monte Carlo Circuit on May 23, 2012 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Világbajnoki győzelme esetén Lewis Hamilton átveszi a vezetést az örökranglistán Michael Schumachertől, de Sebastian Vettel számára akkor is honfitársa lesz minden idők legjobbja.

Nyolcszoros világbajnokká válhat vasárnap Lewis Hamilton, aki ezzel a világbajnoki címek terén is túlszárnyalná az eddigi rekordert, Michael Schumachert. A brit pilóta a pole pozíciók és a futamgyőzelmek terén már megelőzte a német legendát, a világbajnoki címek terén egyelőre egálban vannak. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel bevallotta, ő Max Verstappennek drukkol.

Schumacher rekordjai sokáig megdönthetetlennek tűntek, Hamilton a vb-címek terén is az élre állhat Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Clive Mason

„Örülnék, ha Michael rekordja fennmaradna, de ha Lewis győz, szerintem akkor is Michael minden idők legjobbja. Lewis nyerhet még három világbajnoki címet, ez semmin sem változtatna. Jól kijövök Lewisszal, de a szívem azt szeretné, ha Max győzne, így a rekord fennmaradna. Az eszem viszont azt mondja, hogy győzzön a jobb” – idézte a Bild.

Vettel egyik gyerekkori hőse Schumacher volt,

bejárta az internetet egy fénykép, amin az akkoriban a Ferrarinál versenyző Schumacher díjat ad át a gokartos Vettelnek, majd 2010-től három szezont közösen töltöttek a Forma-1-ben, ez Vettel sikerkorszakának nagy részét is jelentette. Az Abu-dzabi Nagydíj előtti sajtótájékoztatón Vettel egy kislány kérdésére elismerte, fiatalon szeretett volna hasonlítani Schumacherre.

„Volt, amikor Michael Jackson akartam lenni, ez nem sikerült, előfordult az is, hogy Michael Jordanre akartam hasonlítani, ez se jött össze, aztán később Michael Schumacherre. E téren is elbuktam, de azt hiszem, a három közül talán ehhez kerültem a legközelebb. Az ember sokszor álmodik különböző karakterekről, de Michaelhez nagyon közel kerültem, megismertem és barátok is lettünk.”

Vettel és Schumacher korábban a Bajnokok tornáján is szerepelt a német csapat színeiben, a Nemzetek Kupájában lényegében legyőzhetetlenek voltak. Az Aston Martin pilótája jövőre is visszatér a Svédországba költöző versenyre, immáron Schumacher fia, Mick csapattársaként.

Schumacher és Vettel mindent megnyert a Bajnokok tornáján Forrás: ROC

„Olyan emlékeim vannak, hogy nagyon jól éreztük magunkat a pályán és azon kívül is. Akkoriban Michaellel osztoztam ezeken az emlékeken, most Mickkel oszthatom meg, és ez nagyszerű – mondta a Bildnek. – Szomorú, hogy Michael nem lehet ott és nem nézhet minket. Örömmel mondanám neki, hogy ideje a háttérbe húzódnia, és hagynia, hogy Mick csinálja, de szívesen töltöm az időt Mickkel is.”