Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso: Verstappen idén mindenkinél jobban vezetett

2021.12.09. 17:38

A kétszeres F1-es világbajnok szerint Max Verstappen megérdemelné a világbajnoki címet, a konstruktőri trófeát viszont a Mercedesnek adná. Carlos Sainz reméli, hogy fair küzdelem lesz.

Két versenyző kiemelkedett az idei F1-es világbajnokság során, Max Verstappen és Lewis Hamilton pontegyenlőséggel zárja a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat. A mezőny egyik legrutinosabb tagja, a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso méltatta a küzdő feleket, rámutatott, hogy ők ketten következetesen a mezőny fölé nőttek.

Verstappen és Hamilton pontegyenlőséggel érkezik a szezonzáróraForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Mindketten csodálatosan vezettek, nem hibáztak és minden versenyen a határon autóztak. Lehet látni, hogy minden versenyen az első két helyen zárnak, mert egy magasabb szintet képviselnek, és szenzációs látni, hogy mennyire hajszolják egymást. Ez az utolsó verseny biztosan feszült lesz, meglátjuk” – összegzett.

Alonso nem foglalt állást azzal kapcsolatban, hogy melyiküket tartja esélyesnek, de úgy vélte, hogy a csapatok és a pilóták szereplése miatt el lehetne dönteni, hogy ki, melyik világbajnoki címet érdemelné meg. „Egy kissé a csomagon is fog múlni. Mostanában a Mercedes jobban teljesít, nyertek pár versenyt, de véleményem szerint Max a vezetés terén egy lépéssel előttünk jár.”

„Láthattuk, hogy [milyen nagyszerű volt] a dzsiddai [időmérős] köre, mielőtt koccant a fallal, az a kör Maxtól jött, nem a Red Bulltól. Szerintem a Mercedes megérdemli a konstruktőri világbajnokságot, mert jobb az autójuk, és Max az év során mindenkinél jobban vezetett” – mondta Alonso. Ezt a matematika is alátámasztja, a Mercedes 28 ponttal vezet a Red Bull előtt.

A spanyol pilóta honfitársa, Carlos Sainz sem akart állást foglalni, mert úgy érzi, a közösségi médiában túlságosan elszabadultak az indulatok, és nem akar a kritikák kereszttüzébe kerülni, szerinte nem is lenne értelme. Abban viszont reménykedik, hogy a két pilóta méltósággal küzd majd a végső győzelemért.

Alonso mindent látott már az F1-ben, Hamilton csapattársa is volt - GalériaForrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

„Én csak azt kívánom, hogy a küzdelem tiszta marad a hétvégén és jól alakul majd a finálé – nyilatkozta. – Mindenekelőtt a sportról kialakult kép miatt, a Forma-1 érdekében, hogy látsszon, ez még mindig egy sportág és nem csak egy showműsor. Remélem, hogy jó sportemberekként élvezetes csatát vívnak majd a nagy döntőben.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK