Verstappen a vb-döntő előtt barátnőjéhez és családjához utazott

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Max Verstappen, Kelly Piquet
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing says goodbye to his girlfriend Kelly Piquet in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 01, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki küzdelem hevében sem zárta ki a magánéletét Max Verstappen a hétvégén zajló Abu-dzabi Nagydíj előtt, Szaúd-Arábiából először Monacóba utazott, mielőtt visszatér a Közel-Keletre.

A pályán kívül meglepően nyugodtan kezeli Max Verstappen az F1-es világbajnoki címért zajló küzdelmet, nyilatkozataiban már többször is említette, hogy nem érzi az esélyesség terhét és csak azzal foglalkozik, hogy a soron következő versenyen a lehető legjobb eredményt érje el, függetlenül attól, hogy ez végül elég lesz-e a világbajnoki címhez.

Verstappen és Kelly Piquet a Monacói Nagydíjon Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen a nyugodt hozzáállásának további jelét adta azzal, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíj után nem közvetlenül a repülővel kétórányira fekvő Abu-Dzabiba utazott, hanem 11 órát a levegőben töltve Monacóba ment, hogy személyesen is felköszöntse párját, a korábbi háromszoros világbajnok Nelson Piquet lányát, Kelly-t.

A La Gazzetta dello Sport szerint Verstappen nem csupán kedvesét, hanem húgát is meglátogatta, mivel most ünnepelték unoköccse, Luka első születésnapját és Victoria második gyermeke, Lio Heuts is aznap látta meg a napvilágot. A családi programok mellett azonban a folytatásra is gondolnia kellett, így rövid otthoni tartózkodás után visszarepült a Közel-Keletre.

„Sok futamot megnyertünk és több jó pillanatunk is volt idén, a korábbi évekhez képest sokkal versenyképesebbek voltunk, úgyhogy csapatként elégedettek és büszkék lehetünk arra, amit elértünk az idei szezon során. Pontegyenlőség alakult ki és tudom, hogy csapatként mindent meg fogunk tenni, hogy megnyerjük a világbajnokságot” – mondta Verstappen.

„Izgalmas verseny lesz és a lehető legjobb formában akarjuk majd befejezni a szezont” – ígérte a 24 esztendős pilóta, aki úgy vélte, hogy az Abu-dzabi Nagydíj tavalyi megnyerése nem feltétlenül reprezentatív eredmény. Bár a Red Bull versenyzője ezt nem részletezte, feltehetőleg arra utalt, hogy Lewis Hamilton ekkor tért vissza a koronavírus-fertőzése után.

Verstappen tavaly megnyerte az Abu-dzabi Nagydíjat Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Verstappen és Hamilton egyaránt 369,5 pontot gyűjtött, de több futamgyőzelmének köszönhetően a holland versenyző vezeti az egyéni értékelést. Vasárnap pályafutása első világbajnoki címét szerezheti meg, amennyiben legyőzi Hamiltont, aki a sportág történetének első nyolcszoros világbajnoka lehet.