Társoldalunk:

Räikkönen nem zárja ki, hogy újra versenyautóba üljön

2021.12.08. 19:24

Nem hiszi, hogy hiányozni fog neki a Forma-1, de Kimi Räikkönen azt sem zárja ki, hogy újra versenyezni fog, miután a hétvégén visszavonul a világbajnokság mezőnyéből.

Lezárul egy hosszú korszak, Kimi Räikkönen 20 évvel az F1-es bemutatkozása után visszavonul a sportágtól, és a továbbiakban új életet kezd. A finn közönségkedvenc a Beyond the Grid podcastban elmondta, az F1 sohasem volt a legfontosabb dolog az életében, még akkor sem, ha ez vitte el a legtöbb idejét.

Räikkönen 20 év után búcsúzik az F1-tőlForrás: Florent Gooden / DPPI

„A versenyzés, a vezetés része – felelte, amikor arról kérdezték, hogy mi hiányzik majd neki a leginkább. – Nyilvánvaló, hogy a versenyzés miatt vagyunk itt, de igazából nem hiszem, hogy olyan nagyon hiányozni fog.” Biztosan lesznek majd napok, amikor úgy érzem, jó lenne versenyezni egy kicsit, de számtalan versenykategória van, sok mindennel lehet versenyezni.”

Räikkönen 352 próbálkozás során 18 pole pozíciót szerzett, ezzel az örökranglista 16. helyezettje, a győzelmek terén sikeresebb volt, 21 alkalommal hajtott át elsőként a célvonalon, ezzel a ranglista 15. helyezettje. Ez is alátámasztja, hogy a 2007-es világbajnok elsősorban versenyezni szeretett a pályafutása során.

„Nem hiszem, hogy bármikor is nagy rajongója lettem volna – mondta az időmérőről. – Inkább a versenyeket kedvelem, nem az időmérőket. Ezért vagyunk itt, ezért dolgozunk péntektől vasárnapig, ez adja meg a végeredményt. Számomra mindig is ez volt a legérdekesebb. Az embernek a határon kell mennie, meg minden, ha valaki nem éri el a határait, talán nem próbál meg elég gyorsan menni.”

Räikkönen gyorsan a közönség egyik kedvence lett, sokan megszerették a látszólag flegma, laza stílusát, ami apolitikus hozzáállással és korrekt versenyzéssel társult. Bizonyára sokaknak emlékezetes lesz majd néhány médiaszereplése, nyilatkozata vagy olykor durva, érzéketlennek látszó megnyilvánulása, de őt nem foglalkoztatja, hogy miként emlékeznek majd rá.

Räikkönen a pályafutása végére néha már laza is tud lenni

„Ahogy csak szeretnének – vágott vissza. – Én nem akarom korlátozni azt, hogy az emberek miként emlékeznek majd. Nem igazán érdekel, mert szerencsére a legtöbb dolgot úgy tudtam csinálni, ahogy én akartam. Akárhogy is emlékeznek rám, szépen vagy rosszul, ez egy emlék, és ez számomra rendben van.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK