Társoldalunk:
Hírlevél

Ecclestone: Hírverés zajlik Verstappen ellen, Hamilton érdekében

2021.12.08. 17:19

A Forma-1 korábbi vezérigazgatója, Bernie Ecclestone szerint nem csak sportszerű eszközökkel küzd a Mercedes pilótájuk, Lewis Hamilton kihívója, Max Verstappen ellen. Úgy véli, jót tett a versenyzésnek a kiszámíthatatlanság.

A hétvégén eldől, hogy Max Verstappen vagy Lewis Hamilton nyeri-e meg az F1 történetének egyik legizgalmasabb világbajnokságát: az Abu-dzabi Nagydíj előtt pontegyenlőséggel, de több futamgyőzelemmel Max Verstappen vezet Lewis Hamilton ellen egy olyan küzdelemben, amelyet folyamatos rivalizálás, balesetek, büntetések és nyilatkozatháború jellemzett.

Ecclestone szerint a hírverés Hamiltont segítiForrás: Getty Images/Mark Thompson

Az idei szezon az egyik legemlékezetesebb a Forma-1 történetében, részben azért is, mert a Red Bull és a Mercedes mindent bevetett annak érdekében, hogy destabilizálják az ellenfelet és erősítsék a saját pilótájukat. Ez Bernie Ecclestone, az F1 korábbi vezérigazgatója szerint elsősorban Verstappennek kedvezőtlen.

Lewishoz képest Max még kölyök, és a legrosszabb az, hogy Lewis érdekében óriási hírverés zajlik – mondta Ecclestone az AFP-nek. – Folyamatosan ostorozzák Maxot, aztán még a versenyigazgató is foglalkozik vele, mert Toto [Wolff] odamegy hozzá. Maxnak nem csak a versennyel kell törődnie, mert rászálltak, zaklatják őt, és ez nem fair. Pszichológiai játszma zajlik” – nyilatkozta a 91 éves üzletember, elsősorban a Brit Nagydíjon történtekre utalva.

Idén általában Verstappent szokták túl agresszívnak tartani, de Ecclestone szerint Hamilton előnyösebb helyzetben van, elsősorban azért, mert a gyerekkora során küzdenie kellett az előmenetel érdekében, majd a Forma-1-ben az elmúlt évek során mindig verhetetlen autót kapott, ami magabiztosabbá tehette őt.

„Max néhány évet eltöltött már a versenyzésben, de nem volt évekig utcagyerek, mint Lewis – vélte. – Ez formálta az ő karakterét, és a tudat, hogy a Mercedes lehengerlő erejével meg fogja nyerni a versenyt, erősebb karakterré tette őt Maxnál. Maxnak ez az első szezonja, amikor az autójával rendszeresen lehet győzni, korábban egyáltalán nem volt ilyen versenyképes.”

Ecclestone szerint az a versenyző nyeri meg a világbajnokságot, aki szerencsésebb lesz. Az idei futamokon ugyan előfordult, hogy a papírforma érvényesült az erőviszonyok terén, de sok volt a kiszámíthatatlan eredmény is. Ecclestone úgy vélte, ez jót tett a sportágnak.   

Folyamatos a küzdelemForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Mullan

„Szerintem az elmúlt évek során az emberek teljesen tisztában voltak azzal, hogy ki fog győzni, de az idei hihetetlen év. Idén jót tett, hogy valami más zajlott. Nincs semmi baj Lewisszal, minden tőle telhetőt megtett, de sok segítséget kapott.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK