Videó Hamilton és Verstappen vitatott ütközéséről

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull, ütközés
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 05: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 collide during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 05, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A szezon egyik legvitatottabb balesete történt a Szaúd-arábiai Nagydíjon Max Verstappen és Lewis Hamilton között. Mindkét pilóta folytatni tudta a versenyt, de beidézték őket a sportfelügyelők.

Fékteszteléssel vádolta Max Verstappent ellenfele, Lewis Hamilton és a Mercedes a Szaúd-arábiai Nagydíj során. A holland pilótát egy korábbi szabálytalanság miatt a csapaton keresztül a versenyigazgató arra utasította, hogy adja át a helyét, de Verstappen mérnöke azt kérte a pilótától, hogy „stratégiai szemlélettel” tegye ezt.

Verstappen arra játszott, hogy a DRS zónában visszavehesse a helyét, de Hamilton sem akart előrébb lenni a DRS érzékelési pontjánál, ezért a brit pilóta is lassított, majd nekiment a tovább lassuló Red Bullnak. A vitatott esettel a sportfelügyelők is foglalkoztak, végül elmarasztalták Verstappent.