Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen értetlenül áll az időmérő végén történt balesete előtt

2021.12.04. 19:43

Max Verstappen nem nagyon érti, hogy mi okozta a Szaúd-arábiai Nagydíj végén bekövetkezett balesetét. A holland pilóta csalódott a 3. hely miatt, de szerinte így is megmutatták, hogy az autó gyors.

Drámai körülmények között ért véget a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérője. Max Verstappen viszonylag sokáig vezetett, majd nem sokkal a leintés előtt Lewis Hamilton átvette a vezetést, riválisa viszont csak akkor kezdte meg utolsó körét. Egészen az utolsó kanyarig úgy nézett ki, hogy a holland pilótának meglehet a pole pozíció, ám akkor falhoz csapta az autó hátulját.

Verstappen nem igazán érti, hogy pontosan mi okozta a balesetet

A világbajnokság éllovasa ennek következtében csak a 3. helyről indulhat, miután Valtteri Bottas is megelőzte őt. A 24 éves versenyző csalódottan vette tudomásul, hogy nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel.

Nyilván borzalmas [érzés] – nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Összességében jó időmérő volt. Megvolt a tempó, de nem igazán értem, mi történt az utolsó szektorban. Blokkoltak a kerekeim, én pedig megpróbáltam pályán tartani az autót, hogy befejezzem a kört, de a hátulja elcsípte [a falat], és meg kellett állnom.”

A holland pilóta pilóta hozzátette, hiába próbált lassítani végül eltalálta a falat. Az viszont pozitívum volt számára, hogy sikerült megmutatnia, hogy az autó mire képes, így joggal bízhat egy jó eredményben vasárnap.

A harmadik kissé hely csalódást keltő, tudván, milyen körön voltam – fogalmazott a Red Bull pilótája. – Ugyanakkor mindez megmutatta, hogy az autó gyors, meglátjuk, mit tehetünk a futamon.” 

Nem kizárt, hogy Verstappen váltóját ki kell cserélniForrás: AFP/Andrej Isakovic

Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy egyelőre a 3. hely sem biztos, mivel elképzelhető, hogy az ütközés során a váltó megsérült. Hogy mi várható ezen a téren, arra egyelőre még ő sem tudott válaszolni, csapata alighanem tüzetesen át fogja vizsgálni az alkatrészt.

Horner: ez lehetett volna az év köre

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is megszólalt a történtek után. A brit szakember méltatta pilótája körét, de ő maga is csalódottan reagált a történtekre. Ami a váltót illeti, még ő sem tudja a választ.

Úgy nézett ki, hogy ez lesz az év köre, nagy kár érte – jelentette ki a Sky Sportsnak. –Az utolsó kanyarban próbálta megtartani az autót, de sajnos letért az útról. Elég brutális az ilyen, reméljük, a váltó nem sérült meg, mert a büntetés különösen kegyetlen lenne.”

Horner tovább dicsérte Verstappen körét, amit rendkívülinek titulált, és úgy fogalmazott, hogy pilótája „valami különlegeset húzott ki a zsákból”. Azt azonban ő is megerősítette, hogy a bajnoki éllovas nagyon nem lesz boldog. „Biztos vagyok benne, hogy bosszús lesz, tisztában van vele, hogy mennyire jó kör volt. Maga mögött kell hagynia, tudja, hogy a futamon még bármi történhet.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK