Vágólapra másolva!
A Katari Nagydíjon szerzett dobogós helye mellett Fernando Alonso az FIA különdíjára is esélyes, miután jelölték a Hungaroringen nyújtott produkciójáért.

Visszatérése óta Fernando Alonso több emlékezetes pillanat részese volt annak ellenére is, hogy az Alpine-nal csak a középmezőnyben küzdhet. A fénypont eddig kétségtelenül a Katari Nagydíjon elért 3. helye, ami a 2014-es Magyar Nagydíj óta az első dobogós eredménye.

Alonso hősiesen védte a pozícióját, amíg tudta Forrás: Daimler AG/Jiri Krenek/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

A Hungaroring idén is kedves lehet a számára, mivel körökön keresztül képes volt maga mögött tartani a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, aki az Alpine-nál sokkal gyorsabb Mercedesszel és újabb gumikkal támadta őt.

Alonso remekül védekezett, a 2-es kanyarban többször is lehetetlen helyzetbe hozta korábbi csapattársát, valamint a 4-es kanyarban sem hagyta magát, foggal-körömmel küzdött és verte vissza az ostromot, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapattársa, Esteban Ocon megnyerte a versenyt.

A 40 esztendős spanyol pilóta teljesítménye a bennfentesek figyelmét is felkeltette, többen is méltatták a kétszeres F1-es világbajnokot, és lehetséges, hogy formálisan is elismerik a szereplését, mert ő is bejutott az FIA Action of the Year (az Év Akciója) díj jelöltjei közé.

Laurent Rossi, az Alpine márkaigazgatója a Magyar Nagydíj után azt mondta, „minden szempontból remek volt a csapatmunka, különösen Fernando és a hihetetlen küzdőszelleme miatt.” Marcin Budkowski, a csapat technikai igazgatója hozzátette, Alonsónak „óriási szerepe” volt Ocon sikerében.

Alonso egy másik különdíjra is esélyes, a Katari Nagydíjjal bezárólag 116 előzést hajtott végre a szezon során, ezzel vezet Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen (115-115) előtt. Az Alpine pilótája felhívta a figyelmet, hogy Räikkönen két futammal kevesebbet teljesített, így neki kellene vezetnie, és mivel volt csapattársa visszavonul, reméli, hogy ő nyeri meg a különdíjat.