Társoldalunk:

Leclerc azt hitte, a szabadedzés után az időmérőn is összetöri a Ferrarit

2021.12.04. 21:38

Charles Leclerc örül, hogy pénteki balesete után remek időmérőt futott, de elárulta, a kvalifikáción is volt egy necces pillanata. Carlos Sainz úgy véli, egy apró hibának lettek súlyos következményei.

Felemásan szerepelt a Ferrari a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjén, hiszen Charles Leclerc a 4. helyen végzett, Carlos Sainz viszont csupán a 15. pozícióban zárt. A monacói pilóta ezzel egy három kvalifikációból álló sorozatot szakított meg, hiszen csapattársa Mexikóban, Brazíliában és Katarban is legyőzte őt szombaton. 

Pénteki balesete után Leclerc kifejezetten jól szerepelt az időmérőn - GalériaForrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images/Andy Hone

A 24 éves versenyző ráadásul azok után szerepelt ennyire jól, hogy pénteken nagyon csúnyán összetörte a Ferrarit. Elmondása szerint az időmérőn is volt egy olyan pillanat, amikor azt gondolta, hogy ismét a falban végzi, de mivel ez nem történt meg, elégedetten zárta a napot.

Nagyon boldog vagyok, főleg a tegnapi nehéz nap után, amikor balesetet szenvedtem – nyilatkozta a Sky Sportsnak. –Addig pozitív volt a péntek, elégedett voltam a kocsival, de nehéz visszaszerezni az önbizalmat, amikor kicsúszik az autó fara egy gyors kanyarban. Ma lépésről lépésre haladtam tovább. A Q2 utolsó körét nyomtam meg először igazán, ez volt a cél. A 25-ös kanyarban megijedtem, hogy úgy végzem, mint tegnap, mert az autó hátulja megcsúszott.”

Leclerc aligha lesz harcban a két Mercedesszel és Max Verstappennel, és elképzelhető, hogy Sergio Pérez ellen sem lesz esélye, de a Ferrari még így is bebiztosíthatja a konstruktőri 3. helyet, ha legalább 6 ponttal többet szerez a McLarennél vasárnap. A kétszeres futamgyőztes optimistán várja a versenyt. „Pénteken nagyon erős versenytempót diktáltam, azt hiszem, szép futamunk lesz, ha kimaradunk a balhéból az első körben.”

Sainznak már közel sem alakult ennyire jól az időmérője. A Q2-ben elvették a spanyol pilóta első mért körét, bár ez utólag nem számított, mert azzal is utolsóként végzett volna. Nem sokkal később viszont tényleg bajba került, amikor a 11-es kanyarban megpördült, és az autó hátulja elcsípte a falat. A sérült alkatrészt nem volt idő megjavítani, így a 27 éves versenyző leszorítóerőt vesztett, ami a végén megbosszulta magát.

A 11-es kanyarban olyasmi történt, ami addig egész hétvégén nem fordult elő – idézi a Motorsport.com olasz kiadása. –Hirtelen elvesztettem az autót, és sikerült elkerülnöm a falat, de a hátsó szárny véglapja hozzáért. Semmit nem hallottam, de a tükörben láttam, hogy a szárny megsérült. Megpróbáltam egy újabb kört a megrongálódott elemmel, és a 11-es kanyarig gyorsabb is voltam [a korábbi körömnél], de aztán a szárny elkezdett mozogni, így a 13-asban újra elindult az autó.”

Sainz hibázott, aminek következtében megsérült az autó

Sainz sajnálhatja a történteket, mert egészen odáig nagyjából fej-fej mellett voltak Leclerc-rel. A spanyol pilóta tisztában van a történtek súlyosságával. „Kár érte, mert egy apró hibának lettek jelentős következményei – kesergett. – Már csak azért is sajnálatos, mert a Q1-ben, illetve egész hétvégén nagyon gyors voltam, de egy pici rontás rengetegbe került.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK