Vágólapra másolva!
Nem kell büntetéssel járó cserét végrehajtani Charles Leclerc rommá tört Ferrariján, a monacói pilóta így nem hozta magát nagy hátrányba a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéjének hátralevő részére.

A Ferrari napját egyértelműen beárnyékolta Charles Leclerc második szabadedzésen elszenvedett balesete Dzsiddában, viszont jó hír, hogy a monacói pilóta sértetlenül megúszta a hatalmas bukást, illetve

sem a motorját, sem a kasztniját nem kell kicserélni, így büntetést sem fog kapni a versenyre.

„A mai nap sajnos nem úgy ért véget, mint szerettük volna. Ami pozitív, hogy elvégeztük a tervezett programunkat – értékelt Leclerc, aki legalább azt a szívességet megtette magának és a csapatnak, hogy a nap végén törte össze az autóját. – Az autóban ott a potenciál, és ha holnap minden összeáll, akkor jó napunk lehet. Sajnálom a csapatot, amely előtt rengeteg munka áll, hogy összerakja az autót holnapra. Mindent meg fogok tenni, hogy köszönetképpen a lehető legjobb eredményt érjem el."

A Ferrari nagyon összetört, de Leclerc megúszta, hogy megbüntessék Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A második edzést a tizedik helyen záró Leclerc az ultragyors pályáról is elmondta a véleményét.

A tapadás jobb volt, mint vártam, remek munkát végeztek a pálya takarításával, sokkal kevésbé volt poros, mint tegnap. A pálya javulása különös volt, mivel másnak bizonyult a megszokottnál. Holnap kulcsfontosságú lesz jókor kimenni az időmérőn és a forgalmat elkerülve összehozni egy tiszta kört, mivel nagyon keskeny az aszfaltcsík."

A hetedik helyen végző Carlos Sainz szintén elégedett volt az autó tempójával, illetve kiemelte, hogy az időmérőn nagyon oda kell majd figyelniük egymásra. „Összességében ez egy nagyon izgalmas nap volt, megismerni a pályát és hozzászokni egy ennyire más aszfaltcsíkhoz. Elég intenzív élmény ekkora tempóval menni a falak között, nagy adrenalinlöketet ad. Az autót elég jó érzés volt vezetni, úgyhogy jöhet a finomhangolás, a gumik megértése és a helyes stratégia meghatározása."

Sainz egyből jól érezte magát a Ferrariban Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

„A beláthatatlan kanyarok nyilván problémát jelentenek, ha valaki hűtőkörön van, a másik meg nyomja neki, mivel óriási a tempókülönbség. Ezért mindannyiunknak nagyon kell koncentrálnia akkor is, ha éppen nem gyorskörön vagyunk. A pálya nagyon nem tolerálja a hibázást, Charles-nak pedig ma nem volt szerencséje. Biztos vagyok benne, hogy a csapat rendbe tudja hozni az autóját holnapra, és mindketten keményen nyomhatjuk az időmérőn" – tekintett előre a spanyol pilóta.