Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel: Ha valaki vitatkozik Räikkönennel, akkor nem ő lesz a hibás

2021.12.02. 17:22

A mezőny két többszörös világbajnoka is méltatta a jövő hétvégén elbúcsúzó Kimi Räikkönent. Sebastian Vettel és Fernando Alonso is kiemelte, hogy a pályán kívül a finn pilóta kedves ember.

A jövő hétvégén véget ér a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen F1-es pályafutása. A mezőny egyik közönségkedvencét a csapata már elbúcsúztatta, Sebastian Vettel és Fernando Alonso a Szaúd-arábiai Nagydíj előtt csatlakozott hozzájuk. Mindketten versenyeztek a finn pilótával közös csapatban, jó emlékeket őriznek a sokak által megközelíthetetlennek tartott sportolóról.

Räikkönen és Vettel a Mexikóvárosi Nagydíj előttForrás: Antonin Vincent / DPPI

„Az idő egy irányba tart, és előbb utóbb eljön számára is az idő, ahogy nekem is és még Lando [Norrisnak] is, még akkor is, ha az még nagyon messze van. Talán ez az egyik legtermészetesebb dolog. Hiányozni fog. Szerintem igazi egyéniség, nagyon élveztem az időszakot, amikor a csapattársam volt” – mondta a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

A német pilóta kiemelte, hogy Räikkönennel nem a Ferrarinál barátkozott össze, már korábban is jó viszonyba kerültek. „Már korábban megismertem őt, talán ő volt azon kevesek egyike, aki a kezdetek és napjaink között nem változott meg, és nagyon-nagyon nyitott, befogadó volt már akkor is, amikor még csak egy fiatal kölyök voltam, aki belépett az F1-be. Akkoriban ő már talán az egyik legismertebb Forma-1-es versenyző volt” – elevenítette fel.

Vettel és Räikkönen többször is kínos helyzetbe került a Ferrarinál, előfordultak csapatutasítások és feszült versenyszituációk is, de a kapcsolatuk nem romlott meg. Vettel elmondta, nagy tisztelet uralkodik Räikkönen és közte, nem tudja elképzelni, hogy ez megváltozzon. „Nem hiszem, hogy Kimivel vitatkozni lehet vagy kifogás merülhet fel vele kapcsolatban, ha ez így történik, akkor nem vele van baj.”

Nagyszerű ember, biztos vagyok benne, hogy kapcsolatban maradunk. Minden jót kívánok neki és hiányozni fog a csendesség.”  

Fernando Alonso és Kimi Räikkönen kapcsolata nem volt ennyire felhőtlen a Ferrarinál, amikor csapattársak voltak, a finn pilóta többször is annak tulajdonította a gyenge szereplését, hogy a spanyol versenyző áskálódott a csapaton belül, de a kétszeres F1-es világbajnok így is szívesen emlékszik rá vissza.

Räikkönen és Alonso a mezőny két korelnökeForrás: Joao Filipe/DPPI

„Kimi hiányozni fog a Forma-1-ben – mondta Alonso. – Én nagyon kedvelem őt, a maga módján imádja a sportágat és már nagyon hosszú évek óta a Forma-1-ben van. Mindig nagyon őszinte, és ezt nagyon szeretem Kimiben. A külvilág számára lehet, hogy ő a hideg Jégember, de belül nagyon jó ember, akivel időről időre meg lehet ismerkedni a pályán kívül.”

„Ha találkozunk repülőtereken, vendéglőkben, olyan helyeken, amit nem a paddock hangulata jellemez, Kimi más ember lesz. Kimagasló egyéniség a Forma-1-ben, aki hiányozni fog, mert megvan a maga karaktere, aki más, mint a többiek.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK