Schumacher is helyet kapott fia karácsonyi üdvözlőlapján

Forma-1, Mick Schumacher, Michael Schumacher
PHOTOMONTAGE: Ferrari team boss about Mick Schumacher "How could we say no to this name?" In Formula 3, Mick Schumacher is currently fighting for the title. No wonder his name is already circulating in Formula 1 teams. Also Ferrari does not seem to be averse. The Ferrari bosses can well imagine a future of Mick Schumacher at the traditional team and dawith follow in the footsteps of his father Michael Schumacher. A portrait, picture by Michael Schumacher hanging in the Hall of Fame. Formula 1: GP of Austria, Red Bull Ring Zeltweg, Spielberg, season 2017, on 09.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Dedikált sisakkal és személyes üdvözlőkártyával kedveskedett Mick Schumacher a maranellói Ristorante Montana háziasszonyának, Rossella Giannininek és férjének, Mauriziónak.

Legendák szólnak a maranellói Ristorante Montanaról, amelynek háziasszonya, Rossella Giannini személyesen készítette Michael Schumacher kedvenc ragus taglietelléjét, és a Ferrari többi pilótája is rajongva járt a kultikus vendéglőbe. Nem hiányozhat a sorból Mick Schumacher sem, aki karácsony előtt egy dedikált sisakkal és egy személyes üdvözlőlappal kedveskedett a tulajdonosoknak.

A grafika érdekessége, hogy az idén már a Haas színeiben versenyző Mick mellett a díjugratással foglalkozó nővére, valamint szülei, a 8 évvel ezelőtti síbalesete óta a világtól elzártan élő édesapja, valamint a magánéletüket szigorúan védelmező édesanyja is látható. Bár a kártya semmit sem árul el az állapotáról,

2013 óta ez az első alkalom, hogy bármilyen friss ábrázolás készült a korábbi hétszeres világbajnokról.

A sisakrostélyon Mick Schumacher köszönetet mondott Rossellának „a világ legjobb tésztájáért”, miután a tavaly már meghívta őt egy privát tesztjére, Fioranóba. „Tavaly nyáron Mick megkérdezte, hogy szeretnék-e elmenni a fioranói pályára egy tesztre. Amikor találkoztam vele, rögtön feltűnt neki, hogy mennyire elérzékenyültem. A vörös autó és a monogramja láttán könny szökött a szemembe.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy a német fiatal a jövőben édesapjához hasonlóan lehetőséget kap-e arra, hogy versenyezzen is a Ferrarival, de a Sport1-nak elmondta, már a következő évre összpontosít, mert meg akarja mutatni, hogy mennyire tettre kész, és bizonyítani akarja, hogy megállná a helyét a Forma-1 élmezőnyében is.

Schumacher ugyan jelenleg a Haas versenyzője, de továbbra is a Ferrari akadémistája, így használhatja a Scuderia szimulátorát is, ami rendszeresen a segítségére van abban, hogy felkészülten érkezhessen a soron következő versenyre. Ez az új, szaúdi pálya esetében különösen hasznos lehet.

Mick Schumacher szeretne előrébb lépni Forrás: ANP via AFP/picture alliance / Hasan Bratic/Hasan Bratic

A sereghajtó Haas színeiben nem könnyű feltűnést kelteni, de a német fiatal bejutott már a Q2-be, rendszeresen legyőzi csapattársát, Nyikita Mazepint, és bár elkövetett újoncokra jellemző hibákat, nagyrészt megbízhatóan versenyez és remek kapcsolatot épített ki a munkatársaival.