Társoldalunk:
Hírlevél

Schumacher is helyet kapott fia karácsonyi üdvözlőlapján

2021.12.02. 06:10

Dedikált sisakkal és személyes üdvözlőkártyával kedveskedett Mick Schumacher a maranellói Ristorante Montana háziasszonyának, Rossella Giannininek és férjének, Mauriziónak.

Legendák szólnak a maranellói Ristorante Montanaról, amelynek háziasszonya, Rossella Giannini személyesen készítette Michael Schumacher kedvenc ragus taglietelléjét, és a Ferrari többi pilótája is rajongva járt a kultikus vendéglőbe. Nem hiányozhat a sorból Mick Schumacher sem, aki karácsony előtt egy dedikált sisakkal és egy személyes üdvözlőlappal kedveskedett a tulajdonosoknak.

A grafika érdekessége, hogy az idén már a Haas színeiben versenyző Mick mellett a díjugratással foglalkozó nővére, valamint szülei, a 8 évvel ezelőtti síbalesete óta a világtól elzártan élő édesapja, valamint a magánéletüket szigorúan védelmező édesanyja is látható. Bár a kártya semmit sem árul el az állapotáról,

2013 óta ez az első alkalom, hogy bármilyen friss ábrázolás készült a korábbi hétszeres világbajnokról.  

A sisakrostélyon Mick Schumacher köszönetet mondott Rossellának „a világ legjobb tésztájáért”, miután a tavaly már meghívta őt egy privát tesztjére, Fioranóba. „Tavaly nyáron Mick megkérdezte, hogy szeretnék-e elmenni a fioranói pályára egy tesztre. Amikor találkoztam vele, rögtön feltűnt neki, hogy mennyire elérzékenyültem. A vörös autó és a monogramja láttán könny szökött a szemembe.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy a német fiatal a jövőben édesapjához hasonlóan lehetőséget kap-e arra, hogy versenyezzen is a Ferrarival, de a Sport1-nak elmondta, már a következő évre összpontosít, mert meg akarja mutatni, hogy mennyire tettre kész, és bizonyítani akarja, hogy megállná a helyét a Forma-1 élmezőnyében is.

Nekem úgy tűnik, hogy mindenki elégedett azzal, ahogy eddig szerepeltem, de tudom, hogy jövőre újabb lépést kell tennem előre.”Schumacher ugyan jelenleg a Haas versenyzője, de továbbra is a Ferrari akadémistája, így használhatja a Scuderia szimulátorát is, ami rendszeresen a segítségére van abban, hogy felkészülten érkezhessen a soron következő versenyre. Ez az új, szaúdi pálya esetében különösen hasznos lehet.

Mick Schumacher szeretne előrébb lépniForrás: ANP via AFP/picture alliance / Hasan Bratic/Hasan Bratic

A sereghajtó Haas színeiben nem könnyű feltűnést kelteni, de a német fiatal bejutott már a Q2-be, rendszeresen legyőzi csapattársát, Nyikita Mazepint, és bár elkövetett újoncokra jellemző hibákat, nagyrészt megbízhatóan versenyez és remek kapcsolatot épített ki a munkatársaival.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK